jinaLocalitatea gorjeană Baia de Fier găzduieşte, duminică, cea de-a XVII-a ediţie a sărbătorii „coborâtul oilor de la munte” la care participă ansambluri din 12 localităţi cu tradiţie în oierit.

La evenimentul organizat la poalele munţilor Parâng, pe cursul râului Galben, într-un peisaj mirific, are loc cea de la 17-a ediţie a unui eveniment care are în cadrul său şi un festival al Cântecului, Jocului şi Portului Ciobănesc, la care participă formaţii artistice de prestigiu din toată ţara, printre care şi două din judeţul Sibiu. Astfel, cei prezenţi duminică la eveniment vor putea asculta muzica ansamblurilor folclorice „Jina” şi „Poiana Sibiului”, „Băbeni”, „Vaideeni” şi „Horezu” din Vâlcea, „Şuşag” din judeţul Alba, „Doina Gorjului”, Novaci, Polovragi, Baia de Fier, Crasna şi Şcoala Populară de Artă din Gorj. În cadrul festivalului are loc şi o paradă a portului popular, participanţii având posibilitatea să viziteze şi o expoziţie de obiecte specifice activităţii şi tradiţiei ciobăneşti, în incinta Primăriei Baia de Fier. De la ora 13,00, pe o scenă amplasată la ieşirea din Peştera Muierilor, vor urca ansamblurile invitate pentru susţinerea unui spectacol de dans şi cântec popular

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. eu nu am auzit niciodata de un ansamblu „Poiana Sibiului” si as fi fost curioasa sa- i cunosc pe cei care poarta numele satului de bastina. de unde sunt acestia? care e legatura cu Poiana Sibiului, pentru ca oamenii astia nu sunt nicidecum consatein de ai mei.