_mg_5519Aproape 50 de copii vor fi educaţi la grădiniţa Mitropoliei Ardealului, iar părinţii lor vor achita 110 lei lunar pentru „privilegiul” de care au parte micuţii lor.

Fără prea mult fast, dar în prezenţa a peste 100 de oameni şi sub directa supraveghere a Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a fost inaugurată grădiniţa creştin – ortodoxă cu program prelungit, ce are sediul pe strada Dealului la numărul 13. Aici vor primii educaţie 46 de copii, ei primind în plus şi o educaţie bazată şi pe cunoştinţe de religie. Grădinţa a fost sfiinţită de un sobor de preoţi, iar fiecare părinte al celor 46 de copii, va achita o taxă lunară de 100 de lei, la care se mai adaugă încă 6 lei pe zi, daca vor ca aceştia să primească şi mâncare. Grădiniţa are angajate două educatoare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi încă două care sunt angajate de Biserica Ortdoxă. Investiţia făcută este peste 170.000 de lei şi poartă numele hramului Sfântului Dimitrie. Aceasta este cea de a doua grădiniţă privată inaugurată în judeţul Sibiu, cealaltă fiind în municipiul Mediaş.[nggallery id=378]

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Cea mai proasta gradinita din oras…cu cele mai tupeiste si obraznice educatoare si o conducere pe masura care nu da nici cea mai mica atentie nemultumirilor parintilor … am avut copilul acolo aproape 3 ani si regret amarnic !!!

  2. in sfarsit un lucru bun.era firesc sa existe si ptr copii ortodocsilor o instituie in care copiii sa poate invata despre Dumnezeu si credinta lor fara sa lezeze drepturile „unora”
    de ce la gradintile particulare platim 800 ron ptr invatarea copiilor.? taxa de 100 ron e modica. sa fim seriosi!
    sa dea Dumnezeu sa auzim si de o scoala ortodoxa!

  3. Incurcate sunt caile domnului….Streza & Co . Pai s-au gandit ortodocsii ca ar trebui sa infinteze si ei gradinite pentru indoctrinare deoarece pierd teren si enoriasi in favoarea „pocaitilor” de diferite culte care au gradinite private demult. Religia e o afacere si este trist ca e o afacere bazata pe enoriasi si e si mai trist ca afacerea asta se bazeaza pe credinta omului si cum aceasta credinta trece mai nou prin burta respectiv buzunar, oamenii au inceput sa-si cam schimbe credinta functie de avantaje materiale. Forta unui cult religios sta in numarul de enoriasi si de aici batalia asta pe toate planurile…
    sa Fitz cu Mintz’ chiar de vor unii sa va indoctrineze de mici…

  4. s-a privatizat si biserica. de ce sa ofere un serviciu din bunavointa asa cum scrie in BIBLIE, cand poate incasa bani pe indoctrinarea copiilor.