MTB DUAL by MaxiDacă ce în prima zi a etapei a III-a XCUP 36 de concurenţi şi-au demonstrat tehnica,  sâmbătă, 12 septembrie, 25 de concurenţi  au luat startul pe traseul de cross amenajat în dirtpark-ul din Pădurea Dumbrava.

Cei  10 sportivi la clasă BMX şi 15 la clasă MTB au fost cronometraţi individual în sesiunea de calificări pentru a putea fi stabilite perechile de start. Cel mai bun timp din calificări a făcut echipă cu cel mai slab timp, primul care trecea linia de sosire mergea mai departe în finală.

La BMX CROSS, s-a impus sibianul Daniel Kolcsar iar la DUAL MTB, Sorin Pârau din Haţeg. Harghiteanul Dan Marcu, un specialist al competitiilor de cross, a participat la ambele clase, dovedind că este un sportiv complex, reuşind să adjudece locul doi atât pe BMX cât şi pe MTB. Martin Wallmen, sibianul de doar 14 ani, specialist la BMX STREET şi DIRT JUMP şi nicidecum la astfel de probe ce presupun o pregătire fizică foarte bună, a obţinut locul trei la BMX CROSS câştigând totodată apreciere din partea publicului şi a celorlaţi sportivi, concurând fără frâne.

La Clasă DINO, categoria destinată copiilor până în 14 ani, s-a păstrat podiumul din prima zi a competiţiei X-CUP, sibianul de doar 13 ani, Darius Zamfir, confirmând încă o data că are un viitor promiţător în acest sport. Atât el cât şi sportul alternativ la Sibiu, întrucât locurile doi şi trei au fost adjudecate tot de doi sibieni, de 14 ani, Martin Wallmen şi Vlad Răhăian.

Câştigători BMX CROSS:

LOCUL 1: DANIEL KOLCSAR – Sibiu
LOCUL 2:  DAN MARCU – Harghita
LOCUL 3: MARTIN WALLMEN – Sibiu

Câştigători DUAL MTB:

LOCUL 1:  SORIN PARAU – Hateg
LOCUL 2: DAN MARCU – Harghita
LOCUL 3: ARPAD KELEMEN – Harghita

Câştigători CLASA DINO:

LOCUL 1: DARIUS ZAMFIR – Sibiu (251,1 puncte)
LOCUL 2: MARTIN WALLMEN – Sibiu (215,1 puncte)
LOCUL 3: VLAD RAHAIAN – Sibiu (194,1 puncte)

Ultima oră

Comentariul meu