_mg_8180Primul eveniment organizat de voluntarii sibieni de pe Twitter începe vineri vineri seară de la 19 în Clubul Oxigen. Denumit Twestival, evenimentul îşi propune să strângă fonduri pentru organizaţia nonprofit „Prietenii berzelor” din Cristian.

Între 10 – 13 septembrie 2009, twiteriştii din întreaga lume organizează evenimente pentru strângerea de fonduri şi susţinerea proiectelor locale ale organizaţiilor. Sibiul a fost ales, alături de Bucureşti, pentru a reprezenta România în acest an.

Preţul unui bilet de intrare la Twestival este de 15 lei şi merita pentru ca sunte-ţi înscrişi automat la TOMBOLĂ.

Salvaţi berzele albe

Asociaţia „Prietenii Berzelor” pentru care vor să strângă fonduri voluntarii de pe Twitter este o organizaţie nonprofit din Cristian, care se ocupă de protejarea Berzei Albe, dar şi de protecţia mediului şi proiecte educative. Lor li se datorează amplasarea cuiburilor de berze de pe stâlpii de curent din localitatea cu cele mai multe berze din România, pe cadre metalice pentru a proteja păsările de electrocutare. În Cristian sunt acum 26 de cuiburi de barză.

Prietenii Berzelor doresc să folosească banii strânşi la Twestival pentru începerea construcţiei unui adăpost pentru berze, la marginea Cristianului, proiect susţinut şi de primăria localităţii. Adăpostul înseamnă ajutorarea berzelor cu probleme, şi implicarea copiilor din judeţ în proiecte educative valoroase. Prietenii berzelor au şi acum în grijă cinci berze care nu au migrat în această toamnă dinc auza diferitelor probleme de sănătate sau pentru că au venit prea tîrziu pe lume ca să mai înveţe să zboare.

Ultima oră

Comentariul meu