Un spot anti SIDA crează controverse în Germania, pentru că cumplita boală este asociată cu Hitler.

O campanie anti SIDA care nici nu a început bine, face valuri mari în Germania, pentru că în spotul campaniei, SIDA este asociată cu Hitler, ope considerentul că a omorât aproape la fel de mulţi oameni de la apariţia ei. În spot, apare o scenă fierbinte de sex, iar când este dezvăluită faţa bărbatului, acesta este Hitler iar spotul se încheie cu un slogan: SIDA este un ucigaş în masă. Protejează-te!.

clipboard01O organizaţie germană de luptă anti SIDA a cerut deja interzicerea spotului, în timp ce Youtube a cenzurat spotul. Spotul care circulă însă pe internet va începe să fie rulat oficial în Germania de săptămâna viitoare, iar pe lângă Hitler, în alte variante apar alţi dictatori, cum ar fi Stalin sau Saddam Husein.

Mesajul pe care realizatorii campaniei vor să-l transmită este clar, asemeni dictatorilor, virusul HIV este un ucigaş în masă.

Carsten Schatz  de la organizaţia Deutsche Aids-Hilfe, citată de Bild.de spune că este una dintre cele mai proaste campanii de la izbucnirea epidemiei SIDA”. Împotriva sporturilor anti SIDA s-a manifestat şi Consiliul General Evreiesc care an numit-o ofensatoare şi ridicolă.

Realizatorii campaniei, organizaţia  anti-SIDA din  Saarbrücken, Germania au declarat pentru aceeaşi publicaţie germană că nu a fost deloc intenţia lor de a prezenta bolnavii de SIDA ca ucigaşi în masă, cum se insinuează de către cei care contestă campania, ci au vrut doar să dea virusului o faţă.

Odată de a creat atâta vâlvă chiar înainte de lansare, se poate spune însă că şi-a atins scopul.

Realizatorii campnaiei au vrut să readucă în prim plan această maladie care a intrat în umbră dar continuă să ucidă la fel de mulţi oameni. Până acum au murit de SIDA peste 28 de milioane de oameni, mai mult decât populaţia României.

AICI PUTETI VEDEA SPOTUL NECENZURAT

Ultima oră

Comentariul meu