0 518„Legea unică de salarizare este binevenită pentru că ea există în toate ţările cu apă caldă”, depinde cum este ea concepută, crede primarul Klaus Johannis, care nu consideră bun, principiul de la baza legii şi raportul de numai 1 la 12 pentru salariul preşedintelui, care ar trebui să fie mult mai mare.

Johannis spune că un raport atât de mic nu refelctă importanţa muncii şi a nivelului în societate. „Nu cred că este un principiu bun după care se lucrează. Dacă se ajunge la un raport de 1 la 12, nu cred că acesta poate să reflecte obiectiv importanţa muncii pentru societate. Dacă cel mai mic salariu este 1, iar preşedintele ţării câştigă 12, mi se pare o eroare de principiu. Importanţa muncii trebuie să se reflecte şi în salarizare. Ar trebui ca raportul să fie mult mai mare decât 1 la 12 „, a spus Iohannis.
Premierul Emil Boc a declarat miercuri seara că proiectului de lege privind salarizarea în sistemul bugetar i s-au adus foarte multe amendamente care vor fi incluse în textul final ce va fi înaintat Parlamentului în vederea asumării răspunderii. Principalul câştig este că nu ar mai fi 39 de legi privind salarizarea personalului bugetar, ci va fi un singur act normativ.

Ultima oră

Comentariul meu