pod5Guvernul discută azi un proiect de aprobare a unor fonduri pentru repararea podului de cale ferată de la Arpaşul de Jos distrus de viitură în luna iulie.

Circulaţia între Sibiu şi Braşov a fost întreruptă complet în urmă cu două săptămâni, după ce contractul CFR cu transportatorul, care asigura transbordarea pasagerilor din staţia Porumbacu în staţia Arpasul de Jos, a fost reziliat.

Prin proiectul discutat la Guvern se propune suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) cu 7,5 milioane lei, cu care ar putea fi realizate într-o primă fază lucrările de stabilizare a podului, pentru reluarea circulaţiei cu restricţii de viteze. Pentru ca podul să fie funcţional total, mai sunt necesari alte 8 milioane de lei.

Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitare DN1 (E68) Braşov-Sibiu km 173+800-km 296+293” din cadrul Proiectului de reabilitare a drumurilor, etapa a V-a este al treilea pe ordinea de zi a şedinţei care a început la ora 13. Vom reveni.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu