DSC02928Procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Sibiu au hotărât marţi în unanimitate să protesteze faţă de proiectul legii unice de salarizare propus de Guvern, care le micşorează considerabil lefurile.

Magistraţii vor intra în şedinţele de judecată care vor mai fi ţinute de colegii lor judecători începând cu 2 septembrie, dar fără să mai poate robele şi însemnele ditinctive, sesizând astfel opiniei publice efectele negative ale noii legi asupra puterii judecătoreşti.

Tot din 2 septembrie se suspendă pe termen nedeterminat toate audienţele la şefii Parchetelor, iar petiţiile vor fi primite doar prin corespondenţă. Procurorii vor continua cercetările doar la dosarele aflate în lucru şi vor supraveghea cercetarea penală făcută de poliţişti doar în cazurile de urgenţă.

Potrivit procurorilor, prin aplicarea noii grile de salarizare, un magistrat cu funcţie de conducere şi vechime de 20 de ani va ajunge să câştige în jur de 3000 de lei, faţă de circa 7000 cât câştigă în prezent cu tot cu sporuri.


Ultima oră

Comentariul meu