_igp7198Sute de oameni s-au bucurat de uriaşul bulz pregătit de orgabnizatori la Festivalul Brânzei şi al Ţuicii de la Răşinari.

La bulzul de 18 metri au contributi cu brânză şi mămăligă majoritatea producătorilor veniţi la Festival cu bucate tradiţionale din Mărginimea Sibiului.[nggallery id=365]

Potrivit primarului Bogdan Bucur, 26 de producători de brânză au venit cu bucate la festival şi au donat din ele pentru tradiţionalul bulz gigant, pregătit în fiecare an la acest eveniment.

Festivalul a căpătat amploare anul acesta şi a fost mult mai bine organizat, de o parte a drumului fiind oierii cu brânzeturi, mămăligă, bulz  şi tocană de oaie împreună cu comercianţii de mici şi carne la grătar, iar de partea cealaltă a drumului ai fost kitch-urile, tarabe cu peruci, haine şi diferite alte chinezării.

Este ultimul an în care festivalul se mai organizează chiar la ieşirea din Răşinari pe Valea Ştezii, pentru că de la anul pe acelaşi loc va fi ridicată o bază sportivă, iar locaţia festivalului se va muta mai sus, spre Curmătură.

Ultima oră

Comentariul meu