Trident Shopping Center de pe Şoseaua Alba Iulia s-a închis  pe o perioadă nedefinită, după exact patru luni de la deschidere, din cauza crizei financiare. Primarul Sibiului a deplâns situaţia celor rămaşi fără loc de muncă.

UPDATE:

Primarul Klaus Johannis şi-a arătat surpinderea şi îngrijorarea de decizia luată de cei din conducerea companiei Trident. “Mă îngrijorează că se închide o astfel de unitate destul de importantă. Din păcate aceasta este o dovadă concretă că nu ne ocoleşte nici pe noi la Sibiu, criza economică” a punctat joi edilul şef al Sibiului.


MIERCURI 12 august, ora 10.25.

Anunţul sec pus la intrarea în hypermarket nu este lipsit de umor negru. ” Stimaţi clienţi, Centrul Comercial Trident îşi suspendă activitatea pe perioada crizei financiare”. Prin parcarea pustie mai pot fi văzuţi din când în când cumpărători rătăciţi care ajung la intrare, citesc afişul şi fac cale întoarsă.

Pentru magazinul deschis în aprilie, Trident a organizat mai multe burse de locuri de muncă, împreună cu AJOFM, lla care au fost anhajate peste 200 de persoane. Dacă aceşti oameni au fost sau nu disponibilizaţi, este un mare secret. Patronii Trident, Constantin şi Alina Mateescu au telefoanele închise şi nu pot fi contactaţi, iar angajaţii nu au voie să dea nicio informaţie supliomentarp referitor la închiderea magazinului.

De la deschidere, Trident Shopping Center se anunţa un mare eşec de 15 milioane de euro. Plin de marfă, magazinul ducea lipsă de clienţi, în timp ce furnizorii se plîngeau că au sume uriaşe de recuperat. Din cele peste 20 de case, doar două erau puse în funcţiune în timp ce firmele care şi-au deschis magazine în hipermarket nu vindeau nimic.

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. “Trident Trans Tex” Sibiu s-a cerut in insolventa

    – Solicitarea de deschidere a insolventei a fost “rezolvata” de Tribunalul Sibiu in mai putin de o saptamana, in timp ce alti creditori asteapta de cateva luni solutionarea unor cereri similare
    – Termenul limita pentru inscrierea la masa credala este 10 septembrie 2009
    – Cititorii nostri sustin ca “Hornach” a achizitionat “Trident Sibiu Center” cu peste 30 milioane euro
    – Ipoteza ANTITEPARI.ro: banii incasati in urma tranzactiei nu au ajuns in conturile societatii, ci in buzunarele asociatilor Alina-Mona si Constantin Mateescu

    Deocamdata aici:
    http://www.antitepari.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=25572&Itemid=27

  2. toata marfa se trimite la medias,iar mall-ul din cate am inteles e vandut
    deci nici o sansa de redeschidere….
    mateescule……cadere frumoasa….asta meriti…

  3. marfa a fost redirectionata spre medias,unde si acolo angajatii lucreaza pe promisiuni…..apropo in curand acolo langa trident medias se va deschide kauflandul asa ca adio trident

  4. mateescu (patronu de la trident) i cel mai mare hot……si hoti n-au ce cauta in sibiu……..nu o dat salariu la oameni de 5 luni……si probabil nici nu-l mai da……referitor la marfa….au venit furnizorii si i-au luat-o 90% din ea ca nu era platita……

  5. Probabil vor urma si alte hypermarket-uri sau magazine (gen Flanco, etc). Referitor la Trident, cine stie daca se va mai redeschide…. Cu marfa oare ce-or fi facut ?