citReprezentanţii Centrelor de Informare Turistică din regiunea 7 Centru s-au întâlnit la Avrig să pune bazele unei reţele regionale .

Reţeaua ar fi menită să contribuie la consolidarea rolului CIT-urilor pentru industria turistică şi la prelungirea sejurului turiştilor în regiune, prin promovarea concertată a atracţiilor turistice.

Cele 22 de persoane din judeţele Sibiu, Braşov, Alba și Mureș au dezbătut, în cadrul atelierelor de lucru, problemele cu care se confruntă personalul din CIT-uri, cauzele acestora și au schițat un plan de acţiuni comun.

Participanţii au decis să înființeze o asociație profesională, care să devină partener al Ministerului Turismului. S-a considerat oportun ca viitoarea lege a turismului să ofere cadrul legal de organizare şi finanţare a centrelor, prevederi cu privire la modul de relaționare cu administrațiile centrală și locală, dar și înființarea unui departament responsabil cu CIT-urile, în cadrul Ministerului. S-a discutat totodată despre necesitatea creării unui standard ocupațional pentru meseria de lucrător în CIT.

Următoarea întâlnire va avea loc în județul Alba, la Albac, în perioada 5- 6 septembrie, cu ocazia Târgului Naţional de Turism Rural.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. CE ??
    CINE SA FACA ? CAND ? SI CUM ? CAND NU VOR MAI AVEA CEI DIN PRIMARII PENSIUNI SI ACCES LA BANI PUBLICI !!