vointa stadionConsilierii locali au aprobat un preţ de vânzare de 96 de euro per metru pătrat pentru cei aproximativ 42.000 de metri pătraţi cât are baza sportivă Voinţa.

Proiectul de hotârâre numărul 55 aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consilului Local Sibiu, a trecut fără emoţii pentru iniţiatorul acestuia, primarul Klaus Johannis. Proiectul care presupune mai pe româneşte vânzarea prin licitaţie a bazei sportive Voinţa, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 42.000 de metri pătraţi, a fost votat în bloc de reprezentanţii FDGR-ului, la care s-au alăturat şi alţi aliaţi precum fostul viceprimar Eugen Mitea. Chiar dacă consilierii PSD-ului au avertizat că preţul fixat pentru licitaţie, respectiv 96 de euro metrul pătrat, este mult sub cel al pieţei, terenul ci pricina fiind evaluat la cel puţin 10.000.000 de euro. „Facemo mare greşeală dacă votăm acest proiect” au strigat PSD-işti şi nu numai. Semnalul a fost însă tras degeaba pentru că proiectul a fost aprobat. Mai mult ca sigur baza va ajunge pentru început tot pe mâna Uniunii Judeţene a Cooperativelor Meşteşugăreşti Sibiu, pentru un preţ de aproximativ 4.000.000 de euro, care probabil îl va vinde mai departe pe o sumă mult mai mare.

Demolări pe Şaguna

Tot în şedinaţa de joi, consilerii FDGR-ului s-au opus luării de cuvânt a arhitectului Ştefania Romaşcan, care a dorit să traga din nou un semnal de alarmă în privinţa demolării imobilului de pe Andrei Şaguna de la numărul 11, acolo unde cei de la Ana Oil vor ridica un centru integrat cu spaţii pentru birouri, conferinţe, cazare şi parcaje aferente. Motivul invocat a fost acela că Romaşcan nu ar mai fi avut nimic nou de adăugat interpelărilor avute în şedinţele trecute.

[kaltura-widget wid=”c9qjagqhu8″ width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu