Pompierii au primit primele patru autospeciale de intervenţia cumpărate în urma unui proiect cu finanţare europeană, conceput pentru întreaga Regiune 7 Centru. Proiectul câştigat de cele şase judeţe din Regiunea Centru, printre care şi Sibiul are o valoare totală de 42.655.604 lei.[nggallery id=317]

Cele patru autospeciale sosite la Sibiu, la fel ca şi în celelalte judeţe, fac parte din primul lot prevăzut în proiectul „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru”.

Proiectul unic la nivel de ţară prevede achizi’ionare în total a şase autospeciale cu apă şi spumă – una pentru fiecare judeţ -, a trei autospeciale de cercetare NBCR – nucleară, biologică, chimică şi radiologică – pentru judeţele Mureş, Braşov şi Sibiu, a şase autospeciale pentru descarcerări grele (câte una pentru fiecare judeţ al regiunii), 24 de autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă adică patru pentru fiecare judeţ.
Autospecialele sunt  marca Volvo, de capacitate medie, dotate cu aparate de resuscitare şi echipamente de stins incendii, având o capacitate de 2.000 de litri de apă şi 100 de litri de spumă.

Recepţia primelor patru autospeciale a avut loc la Inspectoratul petru Situaţii de Urgenţă în prezenţa prefectului şi a preşedintelul Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, precum şi a sefilor inspectoratelor de Jandarmi, Poliţie şi a SRI.


URMĂRIŢI MAI JOS PREZENTAREA ECHIPAMENTELOR

[kaltura-widget wid=”mmgktzltx2″ width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Au rămas bani pentru o scară de 20 de etaje

Potrivit preşedintelui CJ, din toată valoare proiectului vor rămâne circa 9 milioane de lei necheltuiţi. Pompierii au pregătit însă deja un proiect pentru achiziţia câte unei maşini cu scară pentru fiecare dintre cele şase judeţe, care  să poată ajunge până la o înălţime de 20 de etaje.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Vrem sa achizitionam 1 buc autospeciala APPI pentru stingeree incendiii cu spuma( spuma grea si medie) cu 2500 l de apa in rezervor si 80 l de spumant si1 buc Generator mobil pentru spuma usoara cu debitul de 50mc/min