foto: www.virgilflonda.go.ro
FOTO: www.virgilflonda.go.ro - Spectacolul IDIOTUL

Pe 27 iulie se împlinesc trei ani de când directorul artistic al Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, actorul Virgil Flonda, s-a stins din viaţă.

Actorul sibian a murit în noaptea de 26 spre 27 iulie 2006, într-o clinică Germania, unde se se trata pentru un cancer la plămâni. Virgil Flonda a slujit scena teatrului românesc timp de 30 de ani iar ultimul său rol a fost în piesa “Aşteptându-l pe Godot”, în regia lui Silviu Purcărete, unde îl interpreta pe Vladimir,  jucat acum de prietenul său, directorul Teatrului “Radu Stanca”, Constantin Chiriac.

Dacă l-aţi cunoscut pe Virgil Flonda, vă invităm să împărtăşiţi aici pe Ora de Sibiu, la secţiunea de comentarii, o amintire leagată de regretatul actor.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Sunt socata.Tocmai il cautam pe net sa aflu vesti.Ce veste!
    Era prin ’73, eram amandoi studenti – eu la arhitectura – si m-a tarat aproape sa-l vad Florin Piersic
    in “Dulcea Pasare a tineretii “, era sagetator ca mine si-i placea sa-mi spuna Princess.
    Iubea actoria, nu stiai niciodata ce rol interpreteaza.
    Era o entitate deosebita inca de atunci pe care, iata n-am uitat-o…
    Sa dormi in pace Virgil, acolo unde esti! Ce renghi ai putut sa-mi joci!…Dar e stilul tau.
    Probabil esti pe una dintre stele asa ca toate stelele imi par sa rada…Ne-om revedea candava.

  2. Imi amintesc aparitiile lui Virgil Flonda in sala de spectacole. Au insemnat primul meu contact mai puternic cu scena teatrului sibian, in “Idiotul”. Se detasa de restul actorilor prin acel ceva, o forta, o energie emanata permanent, dar si o fizionomie deosebita.
    Am avut ocazia sa-l ascult pe Virgil Flonda in cadrul unui curs la Facultatea de Jurnalistica, unde a venit ca invitat al dlui Onuc Nemes. A fost – simteam chiar de atunci – o intalnire deosebita, pe care cred ca si colegii si-o mai amintesc.