alex don photo by hillaClubul Sportiv BMX organizează vineri, 31 iulie şi sâmbătă, 1 august a doua etapă a competiţiei extreme X Cup, primul campionat de sporturi alternative din România.

Pasionaţii de BMX, Mountain Bike şi skateboarding sunt aşteptaţi la întrecerea din Sibiu în Parcul Sub Arini şi în spaţiul amenajat în Pădurea Dumbrava, în dirt-park. Primul eveniment din seria X Cup, desfăşurat în Piaţa Mică, a avut la start aproximativ 80 de participanti,  dintre care 60 la categoria BMX si aproximativ 20 de skateri.

Obstacole noi pentru participanţi

Concursul va debuta vineri, de la ora 14.00 în parcul Sub Arini, în dreptul scărilor de la Cupola unde va fi montată o balustradă şi diverse platforme pentru a spori dificultatea traseului şi a pune la încercare creativitatea participanţilor la categoria BMX şi SKATE (SK8). În a doua zi de concurs, cei mai buni BMX-eri vor face o demonstratie de tehnică în dirtpark-ul din Pîdurea Dumbrava, pregătind publicul pentru concursul de dirtjumb pentru Mountain Bikeri (MTB). Inscrierile se vor face înainte de începerea etapei de vineri, 31 iulie. Pentru categoria BMX si MTB este obligatoriu ca doritorii să poarte cască, restul echipamentului de protecţie fiind doar recomandat.

“Ideea organizării unei astfel de competiţii a venit de la celebrele X-Games care au loc afară de mai bine de 15 ani. Pentru că au o priza foarte mare la public, acolo se organizează şi o ediţie de iarnă, şi mai nou, de dragul spectacolului, au ajuns să introducă discipline noi, pe lânga cele tradiţionale: BMX, MTB, SK8, Motocross. Noi am inceput anul trecut doar cu MTB si SK8 şi feedback-ul primit a fost unul pozitiv. Am introdus apoi şi BMX-ul ca şi categorie de concurs, pentru ca în Sibiu exista o comunitate foarte mare de pasionaţi iar reacţia participanţilor şi a publicului a fost peste asteptări. Sper ca evenimentul să devină o tradiţie şi prin astfel de competiţii să arătăm tinerilor că există şi alte sporturi în afară de fotbal sau jocurile pe calculator.” a declarat Sebastian Barbu, reprezentantul Asociatiei Club Sportiv de BMX

Premii de la Hervis

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi a Casei de Cultura a Municipiului Sibiu. Cei mai buni trei participanti din fiecare categorie, cel mai bun “trick”, cel mai tânăr participant, vor fi premiaţi de sponsorul principal al evenimentului, Hervis Sports.

Ultima oră

Comentariul meu