_IGP5180Unul dintre cei mai temuţi reprezentanţi ai grupărilor infracţionale din Sibiu, Frederik Johann Borthmes, a murit duminică la amiază pe Autostrada Soarelui, într-un grav accident de circulaţie. Acul kilometrajului s-a oprit la viteza de 265 km/h. Borthmes a murit astfel înainte ca instanţele de judecată să dea sentinţe în cele două procese în care era judecat pentru multiple infracţiuni.

Johann Borthmes se întorcea de la mare la volanul unui Mercedes-Benz CL Coupe alb, cu numere de Bucureşti. La kilometrul 67 maşina în care se afla alături de două persoane a fost izbită violent de şoferul unui BMW care a încercat o depăşire foarte periculoasă. La volanul BMW-ului se afla un cetăţean chinez iar martorii spun că acesta a vrut să-l depăşească pe sibian prin dreapta, pe banda de urgenţă, iar la revenirea pe prima bandă de mers l-a acroşat pe Borthmes şi l-a proiectat în afara părţii carosabile, pe câmp. Johann Borthmes a murit pe loc în urma unor multiple leziuni cranio-cerebrale, organele de cercetare declarând că nu avea centura de sigurnaţă pusă. Cele două persoane care-l însoţeau au ajuns în stare gravă la spital. Poliţiştii de la Serviciul Info Trafic desfăşoară încă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.


Un personaj agresiv

Johann Borthmes a murit la 30 de ani neîmpliniţi fără a primi sentinţa în niciunul din cele două procese penale în care era acuzat. Asociat cu două nume mari ale lumii interlope autohtone, Tîmplaru şi Clămparu, Borthmes era foarte apreciat în grupurile din care făcea parte. “Nu ezita să bage cuţitul, lovea fără nicio remuşcare şi nu avea scrupule. Era imprevizibil, foarte dur, extrem de violent şi clar unul dintre cei mai periculoşi infractori. De aceea era foarte îndrăgit şi apreciat de liderii grupărilor infracţionale. De aceea era implicat în două dosare, precum dosarul Tîmplaru şi dosarul Clămparu”, declară surse din cadrul DIICOT care l-au cercetat pe Borthmes în cele două dosare. El a fost arestat la începutul anului 2007 în urma omorului de pe strada Luptei din Sibiu şi a scandalului de la Spitalul de Urgenţă dintre membri grupării Tîmplari şi grupul Lotrenilor. Procesul s-a mutat la Tribunalul Dolj la sfârşitul anului 2007, între timp Borthmes a fost eliberat şi judecat în continuare în stare de libertate. În primăvara acestui an magistraţii doljeni şi-au încheiat cercetările judecătoreşti, procesul fiind pus în linie dreaptă. Dar sentinţa nu s-a dat până la intrarea în vacanţa judecătorească, următorul termen fiind pe 7 septembrie.

Racola sibience pentru prostituţie în Spania

Dosarul Clămparu II, disjuns din cauza Clămparu, s-a întors la începutul acestui an la Tribunalul Sibiu, dupa ce Curtea Constitutionala a decis păstrarea procesului la Sibiu. Acest proces în care sunt judecaţi alături de Johann Borthmes Tiberiu Matenciuc, Nicolae Bîrsan, Constantin Dinu, Gelu Gabura şi Nicolae Oltean pentru aderare la grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi altele este mai vechi decât dosarul Tîmplaru, începând la Tribunalul Sibiu în 2006. În perioada 2001-2003, Matenciuc a acţionat ca mâna dreaptă a lui Ovidiu Pop, locotenentul lui Ioan Clămparu. Împreună cu Borthmes şi ceilalţi inculpaţi racolau şi duceau în Spania românce unde le exploatau pe piaţa prostituţiei.


Accident mortal pe Autostrada Soarelui, dupa o depasire pe banda de urgenta

Ultima oră