cj sediuConsiliul Judeţean are de primit 5.000.000 de lei de la bugetul de stat, dar nu se ştie dacă aceşti bani ajung la Sibiu în curând.  CJ-ul cere instituţiilor subordonate să facă economii de bani.

Scăderile de încasări de pe impozitul pe venit la nivel de judeţ în ultimele luni au pus pe gânduri conducerea instituţiei în privinţa faptului că bugetul Consiliului Judeţean va fi afectat destul de serios din cauza crizei economice. Preşedintele CJ, Martin Bottesch a explica că dacă în iunie, veniturile au scăzut cu doar 50.000 de lei la bugetul Consiliului Judetean, în iulie, scăderea este de peste 630.000 de lei. În aceste condiţii Bottesch spune că CJ-ul s-a gândit la un plan de măsuri prin care să încerce să stopeze un efect foarte dramatic al crizei economice asupra bugetului acestei instituţii. Mai exact a fost trimisă o recomandare tututor directorilor de instituţii ca să renunţe la proiectele ce presupuneau achiziţia de servicii ce nu sunt urgente şi imediat necesare şi totodată s-a cerut menţinerea cheltuielilor de personal la un nivel scăzut. Totodată s-a recomandat ca  deocamdată pe posturile rămase vacante în urma pensionării unor persoane, să nu mai fie făcute angajări decât dacă situaţia o cere. „Suntem nevoiţi să facem economii la bunuri şi servicii, să nu mai facem cheltuieli decât dacă sunt absolut necesare” a conchis Bottesch. În ce priveşte deteriorările de drumuri sau poduri judeţene, Consiliul Judeţean Sibiu a anunţat că  nu se vor începe lucrări mari şi costisitoare. În această situaţie se află şi podul din Arpaşu de Jos, care trebuia reconstruit din temeli, dar până la urmă el va fi reparat şi accesibil doar maşinilor cu tonaj mic. Nici centru de asistenţă sociala de la Biertan nu se va mai face curând.

Împrumut de zeci de milioane la anul

Consiliul Judeţean ia în calcul şi posibilitatea ca anul viitor să contracteze un împrumut bancar pe o perioadă scurtă, pentru că  anul viitor încep mai multe proiecte cu finaţare europeană la care trebuie venit cu o cofinatare de 27.000.000 de lei. Bani vor fi folosiţi pentru drumurile Sibiu-Agnita, Jina-Şusag, Cârţa-Agnita, Orlat – Răşinari, Sadu – Râu Sadului – Sădurel, şi pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean. „Probabil vom lua bani de la o bancă comericală. Ar fi vorba de maxim 20.000.000 de lei” a mai spus Martin Bottesch.

Ultima oră

Comentariul meu