piata rahovei
Un chioşcar din Piaţa Rahovei l-a denunţat pe comisarul şpăgar

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia l-au prins în flagrant pe un comisar al Gărzii Financiare Sibiu.

Marius Cheţan a cerut de la un chioşcar din Piaţa Rahovei 2000 de lei ca să nu-i dea amendă pentru că nu are casă de marcat. Potrivit şefului său, comisarul Nicu Florescu, care a aflat doar azi că un subaltern a fost arestat pentru luare de mită, comisarul ar fi fost în control în afara orelor de program pentru că echipele de control sunt de câte doi oameni.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori reiese că la data de 20 iunie 2009, Marius Cheţan, în calitate de comisar al Gărzii Financiare Sibiu, cu ocazia efectuării unui control în Piaţa Rahova din municipiul Sibiu, a pretins de la un administrator al unei societăţi comerciale suma de 2000 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale după ce constatase că la firma denunţătorului nu era respectată legislaţia referitoare la utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

Peste trei săptămâni, când s-a dus să-şi ia răsplata, comisarul sibian a fost săltat de procurorii DNA cu banii inscripţionaţi cu mită asupra lui, unde l-a turnat cel care i-a dat şpagă. În 18 iulie 2009,  Marius Cheţan a fost prezentat Tribunalului Alba care a dispus arestarea lui pentru 29 de zile.

Comisarul nu era sărac

Deşi salariul său nu era în 2007 mai mare de 1400 de lei pe lună, comisarul Marius Cheţan a strâns o avere frumuşică în burlăcie, fiind căsătorit doar din 2008. El este posesorul a mai multe terenuri în judeţele Sibiu şi Braşov, atât intravilane cât şi extravilane, în suprafaţă totală de peste 22.000 de metri patrati. Din 2003 până în 2006, Cheţan şi-a cumpărat şi o casă de 184 de mp şi un apartament de 74 mp.

Vezi DECLARAŢIA DE AVERE

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Nu, la noi nu citeste nimeni textele inainte de a fi publicate. Pentru asta ne bazam pe cititori. Multumim pentru corectura!

  2. La voi nu citeste nimeni textele inainte de a fi publicate?

    chioşcar din Pataţa rahovei

    în suprafaţă totală de peste 22.000 de lei