_MG_2936Sâmbătă a avut loc la circuitul de macadam de lângă Baza Sportivă Pompierul a treia etapă din Campionatul de Slalom Paralel organizat de clubul sibian C.S. Pro Drive. Tinerii piloţi cu vârste sub cea a majoratului au făcut spectacol şi s-au clasat pe primele locuri ale clasamentului Open.

Pe lista de concurs s-au înscris 18 echipaje care au concurat la cele cinci clase de concurs, Juniori, clasa de cilindree de până în 1.400 cmc, 1.400 – 1.600 cmc, 1.600 – 2.000 cmc şi peste 2.000 de centimetri cubi. Cea mai bine reprezentată clasă a fost cea a juniorilor, singura integral constituită, unde s-au întrecut piloţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Celelalte clase n-au avut atât de mulţi participanţi şi au rămas parţial neconstituite, asta pentru că opt echipaje, care participă în Campionatul Naţional de Raliuri (CNR) şi vor lua startul şi la Raliul Sibiului, au fost ţinute pe margine şi nu au fost lăsate de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) să intre în concurs. „Suntem cu două săptămâni înainte de Raliul Sibiului şi FRAS a interzis tuturor celor care participă la raliu să intre în cursa de slalom paralel de astăzi, spunând că îi descalifică. Ei au participat la etapa precedentă, de pe 6 iunie, dar acum este la puţin timp faţă de Raliul Sibiului şi se consideră recunoaşterea traseului”, a declarat Sorin Tîrnovean, preşedintele comitetului de organizare a Campionatului de Slalom Paralel.

Octavian Tirnovean, cel mai bun pilot al cursei
Clasa de juniori a uimit asistenţa cu timpi foarte buni care au făcut ca cinci dintre juniori să ocupe fără drept de apel primele şase locuri din clasamentul open (clasamentul general, pe toate clasele de concurs) şi primele două trepte ale podiumului open. Sibianul Octavian Tîrnovean a înregistrat cel mai bun timp al cursei, după patru manşe, semifinale şi finale fiind desemnat pilotul zilei. Florin Tincescu de la Sprint Club Piteşti a urcat pe locul doi atât la categoria sa de concurs, Juniori, cât şi în clasamentul general. În Campionatul de Slalom Paralel din acest an mai urmează încă trei etape programate pe 8 august, 12 septembrie şi 17 octombrie.

Ultima oră

Comentariul meu