_MG_3011Bebeluşii au fost vedete pentru o zi în Dumbrava Sibiului. Ei s-au întrecut la crosul de-a buşilea sau la cursa de mers şi au stârnit astfel aplauzele părinţilor.

De  patru ani, prima duminică din iulie este destinată de Complexul Naţional Muzeal „Astra” bebeluşilor. În acest an, „Ziua Sugarului Sibian” a strâns aproximativ 150 de micuţi care au transformat platoul Etno Tehno Parc într-un loc de joacă. „Este a IV-a ediţie a Zilei Sugarului Sibian şi văd că vin bebeluşi mai mulţi ca niciodată. Pe platou sunt aproximativ 150 de copii, nu numai din municipiul Sibiu ci şi din alte localităţi din judeţ, precum Veştem şi Cisnădie. Un alt lucru bun este că la această ediţie avem mai mulţi sponsori, chiar şi companii care au venit din proprie iniţiativă să se alăture proiectului nostru”, a declarat Eliza Penciu, muzeograc CNM „Astra”.

Cross pe mochetă
Încurajaţi puternic de pe marginea suprafeţei de alergat, o mochetă albastră, micuţii de până într-un an s-au întrecut de-a buşilea. Din cei 18 sugari înscrişi la această probă, Irina Luca a  terminat „sprintul” prima. Copilaşii cu vârste între un an şi doi ani au avut şi ei cursa lor, crossul bobocel, unde au luat startul peste 35 de participanţi. Şi, deşi cei mai mulţi concurenţi au fost băieţei, şi la acest cros a câştigat tot o fetiţă, Marinescu Daria.

31 de mămici au răspuns la întrebări despre creşterea copilului
Şi mămicile s-au întrecut, dar la cunoştinţe generale despre creşterea şi îngrijirea copilului. Mămicile din Sibiu au dovedit că ştiu cum se creşte un copil şi n-au avut probleme să spună care-s dezavantajele suzetei, ce înseamnă alimentaţie corectă pentru sugarii de o anumită vârstă ori care sunt semnele îngrijorătoare care indică o vizită la doctor. Totuşi, câştigătoarea a fost una singură, Hermina Goia, mămică victorioasă a unei fetiţe de un an şi o lună. După o pauză interactivă cu muzică şi dans pe durata întregii amieze, ziua sugarului a continuat în a doua parte a programului cu concursurile de miss şi mister bebe/bobocel şi cel mai priceput tătic.

Ultima oră

Comentariul meu