_mg_2894 Aceasta să fie armata de fani ai regelui muzicii pop? Marşul închinat memoriei lui Michael Jackson a strâns la Sibiu mai mulţi jurnalişti decât fani.
„Michael, nu te vom uita niciodată. Vei rămâne în inimile noastre mereu ” este mesajul scris pe unul din cele două afişe aduse de fani. Atât să merite cel mai iubit cântăreţ al tuturor timpurilor? Oricum,  atât a primit.  Doar două coli A4, cu „Michael, te vom iubi mereu” şi „Michael, nu te vom uita niciodată. Vei rămâne în inimile noastre mereu „. Scrise în limba engleză, fireşte, sufletul lui Michael nu ştie română.

Patru maşini, cu tot cu cea a Poliţiei

Dacă în Sibiu există oameni care l-au iubit pe Michael Jackson cât a trăit şi care-l divinizează acum, după moarte, acest lucru nu s-a văzut. Sâmbătă, de Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, la ora 11.45 a avut loc un marş auto menit să-l conducă, simbolic, pe ultimul drum pe  Regele Muzicii Pop. Dar nu a fost unul demn de renumele cântăreţului care a născut cele mai puternice pasiuni în rândul fanilor şi, mai ales, al fanelor. La marş au participat doar un scuter şi patru maşini, şi asta dacă punem la socoteală şi maşina echipajului de la Poliţia Rutieră care a deschis „convoiul”.

Vestea marşului s-a răspândit pe messenger
Evenimentul a fost anunţat la sfârşitul săptămânii trecute printr-un mesaj care a circulat pe internet. “R.I.P. MICHAEL JACKSON!!! În Sibiu pe data de 4 iulie 2009, de la ora 11.00, din faţa Sălii Transilvania va avea loc marşul auto “IN MEMORIAM MICHAEL JACKSON”! Traseul va fi: plecare Sala Transilvania – Bulevardul Mihai Viteazu – Rahovei – Hipermarket Real Parcare!!! Vă rog mult, daţi acest mesaj mai departe celor din lista messenger, pentru a putea răspândi ştirea. Să-l conducem cu gândul şi sufletul pe cel care ne-a fost idol, rege, copilarie sau adolescenţă. MICHAEL JACKSON KING OF POP!!!” Aşa spunea „comunicatul” scris de Teodora Raica, o tânără în vârstă de 21 de ani care a făcut toate demersurile legale pentru a organiza această manifestaţie.

Fanilor nu le-a păsat de marşul „In memoriam Michael Jackson”
Sâmbătă la ora 11 nu a fost însă nici urmă de armata de fani la care ne aşteptam cu toţii.  Doar zece adolescente de 13-16 ani şi un tânăr care ţinea o fotografie color, în format A4, care-l înfăţişa pe Michael la începutul anilor ’90. Timid, s-au mai alăturat câţiva trecători, fani Michael, care au dat din întâmplare peste grupul dezorganizat de oameni. Cât timp din difuzoare au răsunat melodiile cântăreţului omagiat, organizatorii au hotărât derularea marşului plănuit, în ciuda numărului mic de persoane prezente. Ironic sau doar trist, din aceleaşi difuzoare s-a auzit celebra piesă „They don’t care about us”, ca să sublinieze parcă nepăsarea sibienilor care se consideră fani ai Regelui Muzicii Pop. “Aveam confirmări de la peste două sute de personae, nu ştiu de ce n-au mai venit. Chiar şi cu persoane din Mediaş am vorbit, trebuiau să vină şi de acolo opt maşini. Nu ştiu cum vom face marşul, puţinii oameni care au venit aici sunt fără maşini. Avem doar patru maşini şi un scuter”, a declarat Teodora Raica, organizatoarea marşului.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Care-i treaba cu MJ ?? A murit si gata. Asa se intimpla cu oamenii, la un moment dat mai si mor. A fost un mare talent (cindva, demult…). A facut o groaza de bani. A trait f. bine. A fost vazut / ascultat de f. multa lume. Etc … Etc … Bla-bla-bla. Si acum a murit. Si o sa fie ingropat. Etc … Etc … So what ?!

  2. Da ma, se adunau in medias foarte multi fani…de ce nu ati venit atunci in sibiu, ce plm? Si stimabilii redactori de la ora de sibiu cel mai mult imi place ca ANUNTATI PE SITE EVENIMENTE CARE S-AU PETRECUT DEJA….sunteti geniali nu am ce zice!!!! Si pana una alta ii inteleg pe cei care nu au mers…ce a facut chiar asa jackson pentru noi? Muzica? Aia a facut-o pentru toata lumea, si defapt, a facut-o ca sa faca avere, nu ca sa incante lumea…hai pa! Sibiu, oras mort auzi! Mergeti atunci printr-un oras viu daca vreti (sa-mi spuneti unde se gaseste asa ceva pe la noi)

  3. CU CE M-A AJUTAT PE MINE M.J ? ! si daca i-am ascultat muzica, am platit si el a dus-o regeste, poate au fost zile cand unii nu aveau ce manca sau nu au nici acum, dar sa ma cheltuie bani pentru marsul lui . Sa trimita aia din USA dolarei , o sa ma plimb 5 zile cu masina prin sibiu pe banii lor .

  4. SIbiu este un oras mort….pacat ptr acest oras frumos ! Fac pariu ca daca acest Mars se tinea in Medias se adunau foarte multi fani !