casa crima 1
Gospodăria soţilor Rodean este chiar în centrul oraşului Miercurea Sibiului, la doi paşi de biserică

Un bătrân din Miercurea Sibiului a fost lăsat în libertate de Tribunalul Sibiu după ce şi-a ucis soţia în bătaie cu o curea de transmisie.

Tragedia s-a petrecut vineri seară, într-o gospodărie din centrul oraşului Miercurea Sibiului, într-o familie cunoscută de toată lumea ca una aşezată şi cumsecade. Soţii Rodean aveau tot ce le trebuie unor oameni la bătrâneţe, o casă aranjată, o moară de furaje de pe urma căreia mai făceau un ban în plus pe lîngă pensia lui de electrician şi a ei de telefonistă iar unica fiică era stabilită în Canada. Aparenţele au înşelat însă pe toată lumea, iar vineri, pe fondul unor vechi neînţelegeri între soţi şi a alcoolului consumat de Ilie Rodean, în vârstă de 72 de ani la târgul de animale, care s-a ţinut din localitate, bărbatul a luat-o la bătaie pe Maria Rodean, în vârstă de 69 de ani cu o curea de transmisie. Nu s-a oprit decât când şi-a dat seama că femeia nu mai suflă şi a chemat repede o vecină.

Echipajul SMURD care a răspuns la apelul la 112 nu a putut decât să constate decesul violent şi să anunţe Poliţia. Bătrânul a fost reţinut vineri seara de procurorul criminalist şi adus la Sibiu pentru audieri, fiind prezentat Instanţei cu propunerea de arestare preventivă, sâmbătă după amiază, pentru omor calificat, pedepsit cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

Spre surpriza procurorilor, judecătoarea de serviciu la Secţia Penală a Tribunalului a respins cererea de arestare şi a dispus cercetarea în stare de libertate a bărbatului, cu interdicţia de părăsire a localităţii de domiciliu. Astfel, Ilie Rodean s-a întors acasă şi luni, după ce trupul consoartei alături de care a trăit 53 de ani a ajuns acasă de la Laboratorul de Medicină Legală unde a fost autopsiat, a stat la priveghi alături de fiica lui revenită de urgenţă din Canada şi de alte rude. Marţi a condus-o la groapă şi va rămâne liber dacă recursul înaintat de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Sibiu la Curtea de Apel Alba Iulia nu va fi admis.

Nimănui din Miercurea Sibiului nu-i venea ieri să creadă că s-a putut întâmpla aşa ceva într-o familie înstărită ca a soţilor Rodean.

Ultima oră

Comentariul meu