faustSpectacolul „Faust” al Teatrului Naţional Radu Stanca, pus în scenă de regizorul Silviu Purcărete este clasat printre cele mai bune 50 de spectacole ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Edinburgh, Scoţia. Festivalul este la cea de-a 63-a ediţie cu trei săptămâni de operă, dans, teatru, muzică şi arte vizuale, care se vor derula de vineri, 14 august, până duminică, 6 septembrie.

Selecţia celor mai bune spectacole ale Festivalului de la Edinburgh a fost făcută de criticii The Times, din Marea Britanie, care se întreabă cui îi trebuie să-i fie mai recunoscător Silviu Purcărete, englezului Marlowe sau germanului Goethe când aduce în Marea Britanie spectacolul Faust şi Teatrul Radu Stanca din Sibiu. „Cu muzică, pantomimă, tortură, crimă efecte exotice şi peste 100 de actori pe scenă, această producţie promite să fie remarcabilă” spun criticii despre „Faust”-ul lui Purcărete, care este unul dintre cele nouă mari spectacole de teatru prezentate pe parcursul Festivalului de la Edinburgh.

Teatrul sibian va susţine la Edinburgh cinci reprezentaţii, din 18 până în 22 august, la Lowland Hall, o sală polivalentă uriaşă, de 4200 de metri pătraţi. Englezii vor plăti pentru un bilet întreg 20 de lire, în timp ce biletul redus va costa 10 lire.  Pentru a fi prezentat la Festivalul de la Edinburgh,  spectacolul Teatrului Radu Stanca este susţinut de Ministerul Culturii şi de Institutul Cultural Român.

„Faust” a fost selecţionat pentru cel mai mare festival de teatrul din lume, de directorul Festivalului din Edinburgh, Jonathan Mills care a participat la FITS, unde a văzut spectacolul pus în scenă de Purcărete şi actorii de la „Radu Stanca”.


„Faust” a avut premiera în 2007 şi a fost una dintre piesele de rezistenţă ale Programului „Sibiu Capitală Culturală Europeană”, dar şi una dintre piesele cu care s-a deschis stagiunea 2007 – 2008 a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu. Mega-producţia „Faust” a primit premiul UNITER pentru „cea mai bună scenografie” şi pentru „cea mai bună actriţă în rol principal” (Ofelia Popi) şi a fost, de asemenea, nominalizat la categoria „cel mai bun spectacol al anului”.

Spectacolul  are ultima reprezentație din această vară marți seară pentru cei care au ratat reprezentaţiile din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Felicitari echipei pentru prezentarea EXTRAORDINARA a piesei FAUST in fata unui public minunat in seara zilei de 30 iunie ora 22. Mult succes la la Edinburgh.