Poliţiştii ciobăneşti germani  Ben cu Nero şi ciobănescul belgian Skinny au adus medaliile de argint ale Campionatului  Naţional de Dresaj al Jandarmeriei Franceze la Sibiu.

Campion naţional la depistarea de stupefiante, poliţist Ben a demostrat că ştie să se descurce în misiune şi pe un „teren” virgin, pentru că a descoperit drogurile ascunse într-un castel, în două din cele patru locuri în care se găseau, ocupând locul secund la această probă. Potrivit instructorilor de la Centrul Chinologic din Sibiu care au participat alături de câinii lor la Campionatul organizat la Caen în Franţa, după  Seminarul  ECYNO 2009, care a reunit reprezentanţii şcoliilor de dresaj din Europa. [nggallery id=270]

Nu a fost singura probă prin care au trecut câinii poliţişti sibieni. Potrivit instructorilor care i-au însoţit, toate încercările prin care au trecut au fost surprinzătoare pentru ei, una dintre cele mai dificile fiind cea de obethlon. În această probă,  instructorul şi câinele au trebuit să parcurgă contratimp un traseu de 8,5 kilometri presărat cu tot felul de obstacole, de la bălţi prin care trebuiau să treacă după care câinele trebuia să atace un agresor şi până la cărat cîinele ăn spate sau cu roaba.

Impresia bună pe care au lăsat-o românii la Caen anul acesta, a creat oportunitatea de organizare a Campionatului de Dresaj  la Sibiu, împreună cu a doua ediţie a Seminarului ECYNO, ambele finanţate de francezi, din fonduri UE.

Potrivit directorului Centrului Chinologic Sibiu, comisarul şef de poliţie Crişan – Mucenic Lăzureanu, doar în România se mai dresează îndeosebi ciobăneşti germani, în timp ce în restul Europei,  ciobănescul belgian tinde să înlocuiască aşa numitul câine lup.

[kaltura-widget wid=”8ef814pg9c” width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]


Ultima oră

Comentariul meu