Cea de-a V-a etapă din Campionatul Naţional de Endurocross s-a disputat la Sibiu, pe Dealul Guşteriţei. Aici sătmăreanul Emanuel Gyenes, cunoscut sibienilor de la Red Bull Romaniacs, a preluat conducerea în clasamentul general la categoria Avansaţi iar Bogdan Buţiu, sibianul în vârstă de 14 ani, a mai urcat două locuri la general, categoria Hobby, fiind acum pe poziţia a doua cu 74 de puncte.

Cursa de endurocross de sâmbătă, 20 iunie, a fost un succes, şi asta în ciuda slabei participări. Traseul a fost mult mai bun decât anul trecut, la cupa inaugurală. Pista de motocros a oferit un grad mai ridicat de dificultate prin cele cinci noi trambuline amplasate pe lungimea de 1,5 kilometri a circuitului iar restul de 6 km de enduro prin pădure au oferit un traseu de viteză (cam slab marcat, ce-i drept). S-au înscris 35 de sportivi la cele patru clase de concurs, Avansaţi (A), Sport (B), Hobby (C) şi Quad (Q), cei mai mulţi găsindu-se la startul categoriei C (14 participanţi).

Cum era de aşteptat, sibienii au avut partea lor din lauri şi au câştigat la două din cele patru clase.

[nggallery id=267]Astfel, după o întrecere de aproape două ore, la categoria Hobby (C), prima clasă care a intrat în concurs, două din cele trei trepte ale podiumului au fost ocupate de endurişti din Sibiu. Prima treaptă i-a revenit tânărului Bogdan Buţiu (14 ani!) iar a treia lui Flavius Rod, colegi în A.M.C. Bogdan Sibiu, clubul organizator. La categoria Sport (B), locul întâi a ajuns tot în Sibiu, la Paul Frăţilă (A.M.C. Bogdan Sibiu). La prima clasă de concurs, Avansaţi (A), s-a impus sătmăreanul Emanuel Gyenes (clubul Vectra Zărneşti), multiplu campion naţional la enduro, endurocross şi rally-raid, cel mai bine cotat român la Raliul Dakar. Gyenes a trecut astfel pe primul loc în clasamentul general, cu patru victorii din patru etape la câte a participat. La clasa Quad, singura categorie pe patru roţi de la endurocross, timişoreanul Răzvan Irimescu a făcut ceea ce ştie să facă cel mai bine: a câştigat.[nggallery id=268]

[kaltura-widget wid=”34gnipd9i8″ width=”500″ height=”440″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ align=”left” /]

Clasa Avansaţi (A)
Nr                Nume                              Club
4       Emanuel Gyenes  Vectra    Zărneşti
11     Rudolf Simpf          Perpetuum Satu Mare
30    Laszlo Andras       SMART Braşov

Clasa Sport (B)
Nr                 Nume                             Club
220     Paul Frăţilă          A.M.C. Bogdan Sibiu
299     Daniel Conopan  Dirt Bike Riders Baia Mare
289     Sorina Sandu        Lupeni

Clasa Hobby (C)
Nr                  Nume                             Club
530      Bogdan Buţiu       A.M.C. Bogdan Sibiu
512      Zalan Kavacs       Auto Moto Iseco Târgu Mureş
566     Flavius Rod A.M.C. Bogdan Sibiu

Clasa Quad

Nr                     Nume                           Club
701       Răzvan Irimescu      Speed Racing Timişoara
703       Sebastian Bode         Speed Racing Timişoara
712       Petru Răduca             Petroşani

Ultima oră

Comentariul meu