IMG_3686Zeci de motociclişti şi sute de spectatatori au urcat sus pe Dealul Guşteriţei la cruce, pentru a participa sau asista în ciuda zilei toride, la cea de-a V-a etapă din Campionatul Naţional de Endurocross.

GALERIE FOTO SI VIDEO AICI.


La un an de la prima competiţie oficială de endurocross organizată la Sibiu sub egida Federaţiei Române de Motociclism (FRM), în acest week-end are loc etapa a V-a din CN de Endurocross. Astfel, sâmbătă, 20 iunie, Dealul Guşteriţei va fi luat cu asalt de endurişti şi motocrosişti, pe motoare dar şi pe Quad-uri. Competiţia organizată de clubul A.M.C. Bogdan Sibiu va începe cu înscrieri şi verificări tehnice pentru ca de la 10.30 la 11.30 să aibă loc antrenamentele libere. La 11.45 se va da startul clasei C unde concurează motociclişti de categoria Hobby. La 13.45 este planificat startul claselor de Avansaţi şi Sport, respectiv A şi B, care vor concura împreună, iar după ora 16 va intra în cursă categoria Quad.

Emanuel Gyenes se luptă pentru punctele din Guşteriţa
Deşi la ediţia precedentă au lipsit cei mai mulţi dintre profesionişti, la întrecerea de mâine vor fi prezenţi pe grilă campioni precum Emanuel Gyenes, cel mai bine clasat român la Raliul Dakar, ori Peter Gagy, multiplu campion la motocross şi supermoto. Aceştia doi ocupă primele două locuri la „avansaţi”, după ce Gyenes a câştigat trei din cursele precedente şi a lipsit la cea de-a doua etapă.


Campionatul din acest sezon competiţional are 9 etape

În calendarul FRM sunt înscrise nouă etape pentru CNI de Endurocross. După Sibiu urmează pe 25 iulie etapa a VI-a la Zărneşti, et. a VII-a la Timişoara pe 5 septembrie, et. a VIII-a pe 12 septembrie la Mediaş şi ultima etapă, cea care încheie sezonul, pe 17 octombrie la Brăneşti, judeţul Timiş.

Descarcă clasamentul general după primele patru etape din CNI de Endurocross 2009

Descarcă calendarul FRM 2009


Ultima oră

Comentariul meu