capela okServiciul de Administrare a Cimitirului Municipal a finalizat lucrările de amenajare a capelei mortuare care va fi pusă la dispoziţia solicitanţilor în câteva săptămâni.

Capela a fost amenajată într-o clădire folosită anterior ca locaţie administrativă. Amenajarea acesteia a demarat în octombrie 2008 şi a presupus crearea a două camere cu instalaţii de frig locale, o cameră cu catafalc şi o cameră familială. Contractul semnat cu firma SC Cons Pro SRL a presupus lucrări de reparaţie la tencuieli şi zugrăveli interioare, tâmplăria uşilor şi ferestrelor, amenajarea compartimentărilor, reabilitarea instalaţiilor interioare la utilităţi (gaz, apă, electricitate, instalaţie termică), gresie, faianţă, reabilitarea acoperişului şi a tencuielilor şi zugrăvelilor exterioare. Suma totală prevăzută în contract pentru execuţia lucrărilor este de 305.313,76 lei. Capela va putea fi închiriată în câteva săptămâni, după ce tarifele vor fi aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Local Sibiu. În prezent, suprafaţa Cimitirului Municipal de 37,5 hectare, ea fiind recent extinsă prin cumpărarea a peste trei de hectare de teren.

Preţuri mai mari

În prezent tarifele practicate la Cimitirul Municipal pentru capela cea veche sunt cifrate la mai puţin de 30 de lei pe zi. Municipalitatea va introduce pe ordinea de zi a şedinţei din această lună a Consiliului Local, un proiect de hotărâre cu tarifele ce vor fi practicate la noua capelă. Surse din primărie susţin că acestea vor fi de peste 100 de lei pe zi. În prezent la capela bisericii de pe Mihai Viteazu tariful este de 200 de lei pe trei zile, iar la cea particulară, de lângă aceiaşi biserică tariful este de 360 de lei pentru trei zile.

Ultima oră

Comentariul meu