_igp2165Maiorul Cristian Macovei iese din Unitatea, în care a avut loc incidentul, pentru a da declaraţii la televiziuni

Un militar în vârstă de 42 de ani a fost transportat de SMURD la Urgenţă, marţi dimineaţă la 6 cu o plagă în piept, provocată de un glonţ. Plutonierul de la UM 1016 s-a împuşcat în piept, marţi dimineaţă la ora 6.

Plutonierul Viorel Fişcălie de la Unitatea de pe Vasile Milea a fost operat de urgenţă de medicii sibieni şi a scăpat cu viaţă „În prezent, starea pacientului în vârstă de 42 de ani este stabilă, acesta se află sub observaţie şi tratament de specialitate în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I – AT”  a explicat Raluca Turcu, purtător de cuvânt al spitalului clinic judeţean Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii UM 1016, maior Cristian Macovei, militarul efectua serviciul de pază pe raza unităţii şi a fost găsăt împuşcat. Nu se cunosc împrejurările în care plutonierul Viorel Fişcălie a ajuns să îşi tragă un glonţ în partea stângă a pieptului, dar e sigur că militarul a avut noroc că proiectilul nu i-a stăpuns inima.

O comisie numită de comandantul unităţii precum şi un procuror de la Parchetul Militar Cluj anchetează cazul. Potrivit maiorului Macovei, cercetările vor stabili cum s-a produs incidentul şi dacă plutonierul este însurat şi are copii.[kaltura-widget wid=”nkwt33lpp4″ width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ align=”left” /]

Ultima oră

Comentariul meu