hala de carnePentru abaterile constatate au fost aplicate 10 amenzi in valoare de 43.000 lei la o brutărie, 3 supermarketuri,3 unităţi de alimentaţie publică, 2 ferme furnizoare de materii prime şi un comerciant individual , iar 13 agenţi economici au fost avertizaţi.

dsv-ul a împărţit amenzi după controalele la carne

În perioada 1 –15 iunie 2009, Direcţia Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a efectuat controale la unităţile care procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală şi în zonele cu activitate turistică. Controalele au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, condiţiile de depozitare a legumelor şi fructelor, evidenţa documentelor, calitatea produselor destinate vânzării, prin prelevări de probe pentru examene de laborator. Au fost controlate 3 unităţi de procesare carne, 13 carmangerii,4 unităţi de procesare lapte, 14 depozite alimentare, 16 unităţi de alimentaţie publică, 5 laboratoare de cofetărie, 23 unităţi de comercializare, de tip supermarket .Deasemenea au fost efectuate 62 de controale la operatorii din industria alimentară care fabrică  produse de panificaţie, băuturi răcoritoare şi alcoolice, pieţe şi unităţi  care comercializeaza legume si fructe, precum si alte produse, conservate. Tot în această perioadă au fost examinate în laborator 375 probe microbiologic, 114 probe fizico – chimic, recoltate din materii prime şi produse finite de origine animală, destinate consumului uman, 26 probe de legume şi fructe pentru controlul prezenţei pesticidelor, peste limitele admise, 58 probe de materii prime şi produse finite din sectorul de panificaţie, pentru verificarea contaminanţilor si 52 de probe pentru verificarea eficienţei acţiunilor de dezinfecţii efectuate în unităţi alimentare. Aceste controale vor continua pe toata durata lunii iunie

Ultima oră

Comentariul meu

Publică