dsc03848

Un barbat în varsta de 59 de ani a murit săptămâna trecut pe strada Semaforului dupa ce a fost lovit de un tir. Accidentul s-a produs la trecerea de pietoni de la intersectia cu strada Iezer, pe sensul de mers dinspre sensul giratoriu spre Vasile Milea.

UPDATE: La iniţiativa Poliţiei şi a Primăriei Sibiu, toate trecerile de pietoni de pe Semaforului vor fi marcate şi semnalizate suplimentar, fiind montate şi limitatoare de viteză înaintea acestora.

Vasile F. a fost lovit de un camion  al firmei de transporturi interne si internationale Edy Logistics si tarat sub rotile acestuia aproape patru metri. Soferul tirului are 37 de ani si este din judetul Alba.
“Am auzit lovitura si cum a franat  tirul. Am vazut cum s-a mai miscat putin si asta a fost. A murit imediat”, a spus Paula N., o tanara care locuieste in zona si care a fost martora scenei.
“Eu serveam clientii cand mi-am aruncat privirea catre strada si l-am vazut pe om in fata tirului. Atunci s-a dezechilibrat si am auzit lumea cum striga “Opreste! Opreste!”. Eu nu cred ca l-a luat de pe trecere, parea la cativa metri distanta. Dar este doar parerea mea, nu stiu daca asa a fost”, a declarat Adriana Mesteru, vanzatoare de la magazinul din vecinatatea trecerii de pietoni.

Politistii au declarat ca au gasit un singur martor care spune ca barbatul a fost spulberat de pe trecerea de pietoni. “Din primele cercetari reiese ca principala cauza a producerii accidentului este neacordarea prioritatii de trecere pietonului ramas inca neidentificat. Vom deschide dosar de cercetare penal pe numele soferului autotrenului pentru ucidere din culpa”, a precizat David Costin, agent principal in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Sibiu.

Totusi, din urmele de pe asfalt si din declaratiile celor prezenti la fata locului, se pare ca victima nu traversa pe trecerea de pietoni ci la 5 metri dupa aceasta. O ipoteza a producerii accidentului il are vinovat chiar pe decedat, care ar fi sarit sa traverseze strada dupa ce soferul tirului a plecat de la trecerea de pietoni unde oprise sa acorde prioritate catorva persoane. Analizele efectuate de medicii legisti vor spune daca barbatul consumase bauturi alcolice si era in stare de ebrietate cand a incercat sa traverseze strada fra a se asigura.

In urma cu un an de zile, la aceeasi trecere de pietoni a avut loc un alt accident mortal cand un pieton a fost strivit pe trecere de un camion. Cei care locuiesc in zona spun ca de vina sunt autoritatile care nu iau masuri, in ciuda atator accidente. „Trebuie sa puna semafor la aceasta trecere de pietoni. Acesta nu este primul astfel de accident care are loc aici. La fel se intampla si la cealalta trecere de pe Semaforului, tot nesemaforizata. Acum cateva saptamani o femeie a fost calcata de masina acolo, din fericire n-a murit”, a mai spus Adriana Mesteru.[kaltura-widget wid=”0vmmbdnibg” width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. In anul 2007 era sa fiu accidentat de o masina pe trecere.Traversam strada Semaforului de la intersectia strazilor Electricienilor cu Semaforului in partea cealalata,singura scapare a mea a fost ca fiind conducator auto profesionist din instict m-am oprit pe jumatatea trecerii,intre benzi cand am vazut ca din partea dreapta un microbuz ce cicula pe banda a doua nu avea nici o intentie sa opreasca,altfel nu cred ca aveam sa mai scriu aici asa ceva….

  2. Pe semaforului au fost sute de accidente,vb lui Bladutz,in fata casei primarului zici ca e aeroport,si orbb sa fii si tot vezi beculetzele alea si in vasile aron nu-i in stare sa puna dracului un semafor

  3. lasa ca are primaru o trecere in fatza casei, cu 1000 de beculete zici ca e aeroport.

  4. pe langa asta, azi dimineata un om a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni de la XXL. asta este, daca nu avem centura. probabil trebuie sa mai moara sibieni ca sa-i intereseze pe bucuresteni soarta centurii. interesant ca doar pe sibieni ii intereseaza soarta sibienilor, cand pe doamna turcan, deputata sibiului o interereseaza soarta bisericilor nu a Sibiului. in loc sa faca ceva pentru centura ea face ceva pentru biserica ortodoxa, sluga si chiriasa a carei este. BASE ASTIA MICI TE MANANCA:

  5. numai cand o sa ma calce pe mine si ma face placinta am sa ma hotarasc sa semaforizez trecerile de pietoni. pana atunci cum mi se rupe de pietoni si iubesc doar automobilistii n-o sa pun nici semafoare, nici denivelari artificiale iar traversarea strazii e cel mai la indemana sport extrem pe care il pot savura sibienii perpedes.