_mg_2696Un proiect finanţat din fondurile bisericii s-a concretizat în prima grădiniţă ortodoxă din Sibiu, cu o capacitate de 50 de locuri. Investiţia de aproximativ 100.000 de lei va fi dată în folosinţă în maxim o lună de zile.

Criza de locuri la grădiniţe le-a dat idei clericilor care au pus în practică proiectul unei grădiniţe creştin ortodoxe la Sibiu, numită „Sf. Vasile cel Mare”. Situată pe strada Dealului, nr. 13, într-o clădire a Arhiepiscopiei Sibiului, grădiniţa cu regim priva va oferi program prelungit în cele mai bune condiţii, la costuri accesibile. „Sunt convins că în toate grădiniţele copiii primesc o educaţie bună, însă la noi vor lipsi televizoarele şi celelalte aparaturi care nu îi ajută pe copii în dezvoltare şi ne vom concentra pe activităţi care să le dezvolte celor mici capacităţile intelectuale. Raţiunea noastră nu a fost să o transformăm în afacere pentru a crea profit, ci vrem să investim în educaţie, iar costurile vor fi destul de mici”, a precizat părintele Cristian Vaida, responsabilul de proiect, din partea Arhiepiscopiei.

Cerere există

Jumătate din totalul locurilor disponibile au fost deja ocupate, după începerea înscrierilor la 1 iunie.  „Grădiniţa va avea o capacitate de 50 de locuri, jumătate din acestea au fost deja ocupate şi suntem convinşi că părinţii vor continua să vină destul de repede”, spune părintele Cristian Vaida. Cei care doresc să-şi înscrie micuţii la prima grădiniţă creştin ortodoxă din oraş o pot face la secretariatul Arhiepiscopiei, de pe strada Mitropoliei, nr 24.

O altă grădiniţă de acest gen a fost inaugurată anul trecut şi la Mediaş, având o capacitate de 10 locuri.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. CLADIREA NU AU CUMPARAT-O EI, nici NU AU CONSTRUIT-O…
    Si atunci, de unde pana unde PROPRIETARI?
    Ca si la Cladirea SCOLII URSULINE, unde s-au pus stapani..Ca si la Cladirile PATRIMONIU din CENTRU…
    De exemplu CASA HALLER este a lor…
    Scrieti adevarul macar..nici dracu’nu vine sa le ceara ceva…dar sa nu se faca stapani unde nu sunt..

    Niculaie