viktor-a-spack
Viktor A. Späck

Zona Industrială Ocna Sibiului a fost inaugurată toamna trecută dar ritmul investiţilor nu a fost deloc cel scontat, după ce criza financiară a început să se simtă şi la noi. Viktor A. Späck, patronul ZIOS caută acum parteneri pentru a dezvolta investiţia. Originar din Şura Mare, Späck a ajuns la concluzia că, alături de un colaborator cu experienţă în domeniu, poate urni dezvoltarea zonei.
„Ideea cu care am pornit la drum a fost ca viabilizarea ZIOS să se bazeze exclusiv pe finanţări private. Atragerea de bani publici sau subvenţii este un proces foarte dificil, aşa că am decis să caut un partener de afaceri sau un investitor strategic pentru a asigura flexibilitatea necesară în definirea priorităţilor şi ritmului de lucru”, precizează Viktor A. Späck.

Omul de afaceri a hotărât să demareze investiţia de la Ocna Sibiului după ce a pus cap la cap avantajele pe care le prezintă locaţia pentru companiile care se vor stabili aici. ZIOS este situată la numai opt kilometri de Drumul European E 68 şi de Aeroportul Internaţional Sibiu. Legătura la viitoarea autostradă se află în curs de amenajare, iar faptul că suprafaţa pe care este dezvoltată zona industrială este plană reduce simţitor sumele cheltuite de către viitorii investitori. În plus, există posibilitatea prelungirii căii ferate industriale existente, astfel încât ea să poată fi folosită pentru transportul de marfă. „Dispunem de o echipă de specialişti competenţi, motivaţi şi cu o vastă experienţă în domeniul construcţiilor de utilităţi. Noi putem garanta calitatea proiectării şi execuţiei şi pot oferi consultanţă de la A la Z firmelor ce doresc să-şi desfăşoare activitatea în această zonă. De asemenea, efectuăm lucrările cu propriile utilaje”, apreciază Späck.

Ultima oră

Comentariul meu