Cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Transilvania – Sibiu 2009 a debutat ieri, cu foarte mulţi cinefili la proiecţiile din cele trei locaţii, teatrul de vară, Centrul Habitus şi Curtea Colegiului Brukenthal. Marea surpriza a TIFF-ului sibian, una dintre cele mai aşteptate proiecţii, filmul „Politist, adjectiv” va fi proiectat vineri, seara, de la ora 22.00, in curtea Colegiului National Samuel von Brukenthal.

Cel de-al doilea lung metraj semnat de Corneliu Porumboiu, premiat la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes cu Premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului secţiunii „Un certain regard”, iar in cadrul TIFF Cluj cu Trofeul Transilvania, va fi prezentat sibienilor în prezenţa actorilor Vlad Ivanov, Irina Saulescu si Ion Stoica. La finalul proiecţiei, publicul va avea ocazia să le adreseze întrebări actorilor. Filmul „Mamut” care era trecut în programul iniţial, va fi reprogramat pentru data de 14 iunie, ora 22.00.

Prima zi de TIFF

A treia editie a Festivalului International de Film Transilvania – Sibiu 2009 a debutat ieri, la ora 16.00, cu proiectia filmului „My Marlon and Brando” in centrul Cultural Habitus. Următoarea pelicula prezentată în această locaţie, „Forever”, o producţie slovenă, s-a bucurat de un foarte mare interes din partea publicului, numărul celor interesaţi depăşind capacitatea normală a sălii (100 de persoane). O altă mare surpriză a fost numarul foarte mare de spectatori care au ales să vizioneze filmul „Ascunzişul”, proiectat la Teatrul de Vară, o locaţie de proiecţie cu care publicul de film nu este încă familiar. Cum era de asteptat, main event-ul serii, filmul în care Jean Claude Van Damme işi joacă propriul rol, a atras un număr de aproximativ 250 de spectatori în curtea Colegiului National Samuel von Brukenthal.

Mai jos, o galerie FOTO semnată Sebastian Marcovici.

[nggallery id=251]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu