Infractorii au fost prezentaţi în această dimineaţă instanţei Curţii de Apel Alba, cu propunerea de arestare preventivă. Pentru că reprezintă un pericol social deosebit, 16 dintre ei au primit mandate de arestare pentru 29 de zile iar unuia i s-a interzis să părăsească localitatea în perioada desfăşurării cercetării penale.

img_1682-resizeCercetările nu s-au finalizat şi urmează a fi extinsă urmărirea penală şi faţă de alţi membri ai grupării. Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a declarat că, din investigaţiile făcute, a rezultat că gruparea s-a constituit încă din anul 2007, pe scheletul unei foste grupări infracţionale destructurată tot de către BCCO Alba Iulia, gruparea cunoscută sub numele de „Tîmplaru”. „De-a lungul timpului, au asimilat şi alte grupări infracţionale, de asemenea cunoscute cu activităţi violente din judeţul Sibiu (…) Au fost asimilate chiar grupuri mai mici de infractori care acţionau cu violenţă şi s-a format o mare grupare infracţională care a avut ca principal scop obţinerea supremaţiei în municipiul Sibiu şi în judeţul Sibiu (…) Astfel că s-a constituit o grupare numeroasă, formată din 40-50 de membri. În urma activităţilor de astăzi au fost conduşi la sediul serviciului teritorial Alba Iulia un număr de 17 invinuiţi, care în prezent sunt cercetaţi. Estimăm că faţă de un număr de 14-15 dintre persoanele respective se va lua măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare prevenitivă  Tribunalului Alba Iulia”, a declarat Traian Berbeceanu.

[nggallery id=246]

Sub conducerea lui Marin Raica zis Tantana, a lui Opriş Burnete şi Marin Crăciun zis Stripărul,  grupul desprins din clanul Tîmplaru a strâns sute de mii de euro din răpiri de persoane şi şantaj. În sarcina lor, procurorii DIICOT au reţinut infracţiunile de port fără drept de arme albe, lovire şi alte violenţe, vătămare corporală, lipsire de libertate în forma agravată, violare de domiciliu, ameninţări, şantaj, tâlhărie, distrugere, încaierare şi ultraj contra bunelor moravuri, fapte comise din 2007 până în prezent. Printre cei reţinuţi se numără şi Toma Lucian, unul dintre cei implicaţi în încăierarea care a dus la moartea unui tânăr de 30 de ani în ianuarie 2007, Lică Maţia, când au fost arestaţi cei din gruparea Tîmplaru.
Infractorii puneau la cale o nouă lovitură
Gruparea lui Santana este descrisă de anchetatori fiind extrem de violentă. Infractorii au obţinut peste 180.000 de euro daţi de două familii de oameni de afaceri ca răscumpărare pentru copiii lor, răpiţi de interlopi. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, copiii minori au fost luaţi pe sus de pe stradă, sechestraţi, legaţi, ameninţaţi, dezbrăcaţi şi căraţi în portbagajul maşinii şi chiar aruncaţi din maşină în mers, în şanţ, la marginea drumului, când au fost eliberaţi. Anchetatorii au luat decizia de a acţiona pentru că infractorii puneau la cale o nouă răpire.

Zeci de mii de euro confiscaţi la percheziţii
Procurorii DIICOT Alba şi poliţiştii de la crimă organizată au găsit la percheziţiile efectuate la domiciliul interlopilor zeci de mii de euro şi o mulţime de arme albe, de la bâte şi cuţite, până săbii ninja. Răufăcătorii au fost luaţi prin surprindere şi nu au opus rezistenţă la reţinere. Chiar dacă câţiva dintre ei au reuşit să fugă,  au fost prinşi în cursul zilei de ieri şi duşi la audieri la DIICOT Alba. Pentru a aduna probe împotriva grupării lui Santana, Burnete şi Crăciun, procurorii adună probe de peste un an de zile, la dosar fiind adunate înregistrări telefonice, declaraţii ale victimelor precum şi filaje video.

[kaltura-widget wid=”6m1jrzhroy” width=”400″ height=”290″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. ba, ce draq tot vb acolo ? Nici macar nu stiti despre ce vb si ma postati si omenturi aiurea . Cine ma cunoaste personal , nimeni , m-ai ducetiva dreaq ca sunteti niste prosti si mai si discriminati , ce cioroi din sibiu , te crezi ma bun mah prostule, ai grija ca poate nu mai vrei sa stai in sibiu , ca inca sibiu’ nu va scapa de mine deloc , capisci?
    toti prostii, altceva nu gasesc …….:((