După trei zile în care niciunul din cei 40 de artişti tatuatori prezenţi la Transilvania Tattoo Expo n-a stat deloc, clujeanul Arpad „Icon” Orban a luat premiul cel mare.

best-in-convention-foto-by-sebastian-tavalaNici prea mare, nici prea mic. Din tuş negru, poziţionat exact pe interiorul antebraţului unui tânăr. Din „poză” priveşte cu nişte ochi mari uşor reci şi trişti o fată din fruntea căreia creşte un corn. Aşa arată cel mai tare tatuaj realizat la Transilvania Tattoo Expo, prima convenţie internaţională de tatuaje din România. Autorul mult apreciatului tatuaj este un clujean, Arpad „Icon” Orban de la Bizzzart Tattoo din Cluj-Napoca. Tânărul artist din Cluj a câştigat în cea de-a doua zi a evenimentului de la Sala Transilvania două premii, pentru „cel mai realistic” tatuaj şi pentru „cel mai bun” tatuaj al zilei de sâmbătă. În urma jurizării de la finalul convenţiei, Icon a primit titlul de „cel mai bun tatuaj al convenţiei” şi declarat de membrii juriului ca „descoperirea convenţiei, probabil cel mai talentat artist tatuator din România”.

Pe lângă Best of Day şi Best of Convention, categoriile de concurs la care au participat artiştii prezenţi la Sibiu au fost Best Grey and Black, Best Colour, Best Small, Best Big, Best Realistic, Best Tribal şi Best Japanese. La finalul convenţiei, organizatorii au mai acordat trei premii speciale. Primul a fost obţinut de Castor ( Constantin Lăpuşneanu), un român plecat de şapte ani în Portugalia şi stabilit acolo, pentru că a reprezentat comunitatea artiştilor tatuatori din România la cele mai mari convenţii internaţionale din lume. Din 2004 , Castor a câştigat nouă premii în Portugalia şi 12 premii la convenţii importante din Europa. Un alt premiu special a fost acordat celor de la Trust Body Modification din Germania pentru eforturile pe care le-au facut să reprezinte în România acest segment controversat de arta corporala, modificarea corporală prin implanturi şi intervenţii chirurgicale. Ultimul premiu a fost acordat spaniolului stabilit în India, Alberto „Angel” Romeral, unul dintre cei mai buni tatuatori din lume, o legendă în lumea artiştilor tatuatori, pentru că a acceptat invitaţia la convenţie, garantând cu renumele lui această primă încercare de prezentare a comunitaţii de artişti tatuatori din România.

Alături de Angel, din juriu au mai făcut parte Michael „Travelin Mick” Laurkien – cel mai bine cotat jurnalist specializat pe astfel de evenimente care a călătorit în toată lumea studiind istoria tatuajelor – şi Zsolt Sarkozy, cel mai renumit artist tatuator din Ungaria. Evenimentul Transilvania Tattoo Expo a fost vizitat de peste 4.000 de persoane care au fost martori a 150 de tatuaje realizate pe viu, a zeci de operaţii de pierce-uri şi chiar a unei intervenţii chirurgicale de despicare a limbii. Cele trei seri ale convenţiei au fost animate de concertele a şase trupe rock iar sibienii de la Crispus au marcat cu un spectacol de flăcări sfârşitul neconvenţionalului eveniment.

Ultima oră

Comentariul meu