johannis-okPrimăria nu mai face nici ştrand în Dumbravă, nici o nouă zonă industrială şi nici nu mai demarează investiţii noi în partea a doua a anului în curs. Primăria a cerut clemenţă antreprenorilor la efectuarea plăţilor pentru lucrările derulate în prezent în Sibiu.

Criza economică, văzută a fi încă pe o pantă ascendentă de administraţia locală îşi arată primele efecte majore şi asupra investiţiilor efectuate de primăria Sibiu în oraş în acest an. Primarul Klaus Johannis nu a ascuns faptul că din cauza faptului că încasările făcute de municipalitate în această primă jumătate a anului nu sunt deloc unele prea bune, se va regândi strategia de alocare de bani pentru lucrări majore pe viitor, dar şi pentru lucrările aflate în derulare. Primarul a recunoscut că viitorul parc de agrement din Pădurea Dumbrava, investiţie cifrată la peste 5 milioane de euro, nu va mai fi începută în acest an. „Foarte puţine investiţii vor fi demarate în cea de a doua parte a anului. Legat de ştrandul din Pădurea Dumbrava vă pot spune că nu vom dispune începerea lucrărilor în acest an din cauză cu nu este propice într-o asemnea perioadă să facem aşa ceva” a explicat primarul Sibiului.

Plăţi reeşalonate pentru lucrări

Faptul că bugetul va fi afectat de scăderea încasărilor din taxe şi impozite este trădat şi de evoluţia actualelor lucrări de infrastructură ce se fac în Sibiu. Primăria a avut o întâlnire cu antreprenorii, cărora le-au cerut să fie înţelegători în privinţa plăţilor pentru lucrările efectuate. „Este posibil ca şi actualele lucrări pe care le efecutăm să fie afectate şi de aceea am avut o întâlnire cu toţi antreprenorii, în cadrul căreia le-am cerut să găsim împreună şi de comun acord o modalitate de a eşalona plăţile. Aceştia au fost foarte înţelegători” a mai explicat Johannis.

Fără altă zonă industrială

Chiar dacă la participarea de la întrevedrea cu mai mulţi afacerişti germani, în această primăvară, la Ulm, primarul Johannis a avut semnale că există interes pentru investiţii străine la Sibiu, în acest moment municipalitatea a renunţat dă mai identifice alte terenuri care s-ar preta la investiţii industriale. „Deocamdată nu se impune dezvoltarea unor noi zone industriale, pentru că nu este cazul” a comentat sec şi acest aspect, primarul Johannis.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. care antrepenori? aia care au luat banii degeaba? aia care au facut calea dumbravii cu 4 benzi si dupa aceea au desfiintat o banda pt parcari?