Copiii din Ştrand vor avea un parc adevărat în cartier, proiectul Primăriei fiind în atenţia Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare , „O Românie frumoasă”

_igp9209Serviciul Public de Adiministrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi a realizat un studiu de fezabilitate acum doi ani, pentru modernizarea parcului din Ştrand, dar acesta nu a putut fi aplicat din cauza cererii de retrocedare formulată pentru o porţiune din parc. Între timop, instanţa a hotărât retrocedarea în natură a unei zone de 980 mp din parc, iar serviciul specializat a formulat o cerere către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru ca parcul Ştrand să fie inclus în proiectul „O Românie frumoasă”, alături de alte zece oraşe din România.

Studiul de fezabilitate iniţial prevedea ca punct central de atracţie al parcului o fântână arteziană în formă de scări, dotări noi şi un spaţiu nou de joacă. Proiectul Sibiului a fost acceptat, iar Ştrandul va avea un parc  modern şi multifuncţional.

Procedura de cerere de ofertă pentru realizarea proiectului de autorizare a construcţiei şi a proiectului tehnic a fost iniţiată de reprezentanţii Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care vor susţine financiar această fază a proiectului, iar lucrările propriu-zise vor fi suportate de Primăria Sibiu.

Echipa de experţi a firmei contractate de PNUD a fost  deja la Sibiu şi urmează ca în cursul acestei luni să înainteze cele două proiecte Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu