_mg_1298Poliţiştii şi jandarmii vor fi în stradă duminică, în ziua Alegerilor Europarlamentare şi vor avea ca misiune specială prevenirea fraudelor, prin turism electoral.

Măsurile speciale au fost transmise prefecţilor din întreaga ţară, miercuri, în cadrul unei teleconferinţe, de ministrul administraţiei şi internelor, Dan Nica.

Pentru prevenirea şi descurajarea „turismului electoral“ a fost aprobat un Plan general de acţiune prin care au fost dispuse măsuri speciale pentru verificarea autobuzelor şi microbuzelor care se deplasează, în ziua alegerilor, dintr-un judeţ în altul sau în interiorul aceluiaşi judeţ.
Poliţiştii şi jandarmiivor  vor verifica mijloacele de transport suspecte că ar fi folosite pentru turism electoral şi împreună cu reprezentanţii parchetelor vor sancţiona eventualele încercări de încălcare a legii.
Viceprim-ministrul Dan Nica, ministrul administraţiei şi internelor, a subliniat că dispozitivul de forţe, care poate fi considerat fără precedent, are drept scop desfăşurarea, în cele mai bune condiţii, a procesului electoral, astfel încât cei care încearcă să denatureze procesul electoral să fie sancţionaţi.

ASCULTĂ CE A SPUS NICA

AUDIO 1

AUDIO 2

Ultima oră