Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a deschis un centru de informare la punctul de frontieră de la Aeroportul Sibiu pentru gripa umană cu noul tip de virus A H1N1.

09main-tarom Centrul este destinat călătorilor care sosesc la Sibiu în special din America de Nord, Marea Britanie şi Spania. Activitatea Centrului are un program permanent şi este adaptat curselor aeriene. În locuri vizibile, au fost puse la dispoziţia pasagerilor materiale de informare, activitatea fiind asigurată de personal mediu calificat de specialitate, din cadrul unităţilor sanitare din Sibiu. În cazul persoanelor care se întorc din zonele menţionate, şi prezintă simptomatologie asemănătoare gripei, se asigură transportul la secţiile de boli infecţioase din Sibiu, după apelarea la 112. În Aeroport a mai fost amenajat un punct de lucru pentru izolarea suspecţilor. În ce priveşte protecţia personalului Poliţiei de Frontieră şi Vămii, au fost distribuite măşti de protecţie, DSPJ având în permanenţă legătura asigurată cu personalul medical al Aeroportului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Mda…la ce apare pe la televizior si se face tam tam imediat luam masuri..dar la epidemia de enterocolita de la Cisnadie? daca nu se sesizau internautii se tineu Zilele orasului duminica nu? ca doar sunt alegeri …. nu-i asa ?
    Si despre cazurile de scarlatina din Sibiu care sunt numarate doar unul din trei de ce nu se sesizeaza directia sanitar veterinara ? ca nu cumva sa ramana si putinii fraieri care mai voteaza in casa duminica? sau este doar incompetenta ?