Dacă vremea ţine până la urmă cu “Inovaţiile” Festivalului Internaţional de Teatru, şi miercuri seara nu plouă, nu trebuie să rataţi al doilea spectacol al portughezilor de la Teatro Do Mar, Daimonion, o adaptare după Faust.

Daimonion” este o combinaţie de teatru şi circ nou cu crobaţii la înălţime, dans, muzică originală şi efecte video. Bazată pe mitul şi tragedia lui Faust (de fapt, pe creaţia literară a lui Goethe), în această montare Mefisto şi un Spirit sunt alter ego-urile lui Faust. Conflictul este fundamentat tocmai pe această dualitate în relaţie cu limitele fizice ale trupului, amplitudinea sufletului, tentaţiile şi căutarea adevărului. Faust stăpâneşte mai multe ştiinţe, dar nici una dintre acestea nu îi aduce răspunsurile care i-ar putea dezvălui misterele existenţei. Nemulţumit şi frustrat, către sfârşitul vieţii, conştient fiind de limitele sale fizice şi de apropierea morţii, el face un pact cu demonul: Faust îşi vinde sufletul în schimbul tinereţii şi a unei vieţi în desfrâu. Totuşi, el trebuie să plătească un preţ foarte mare.

PROGRAMUL ACTUALIZAT AL FESTIVALULUI

Urmăriţi mai jos o galerie foto de la spectacolul de luni seara, din Piaţa Mare, semnată Sebastian Marcovici.[nggallery id=228]

Ultima oră

Comentariul meu