Primarul Sibiului a venit la braţ cu soţia Carmen pentru a inaugura 12 săli de clasă la cel mai prestigios liceu din oraş, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.

Ziua porţilor deschide de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr a coincis şi cu un eveniment important pentru viitorul acestei instituţii de învăţământ. În prezenţa primarului Klaus Johannis şi a soţiei sale Carmen, cea care este profesoară la această instituţie a fost inaugurat noul corp de clădire al liceului. Construcţia corpul de clădire de la Colegiul Gheorghe Lazăr est alcătuită din parter şi două etaje, oferind încă 12 săli de clasă şi grupuri sanitare. La Colegiul Terezianum clădirea nouă a fost construită cu parter şi un etaj, adăpostind 12 săli de clasă, o sală profesorală şi grupuri sanitare. „Inaugurarea noului corp de clădire ne va permite să aducem şi ciclul gimnazial la cursurile de dimineaţă şi să renunţăm la acele săli de clasă aflate în subsolul clădirii principale, pentru ca elevii să aibă condiţii de studii excelente” a explicat directorul Colegiului Gheorghe Lazăr, Gabriel Negrea. Primarul Klaus Johannis şi-a arătat încântarea că cel mai bun liceu din oraş are acum condiţii de studiu şi mai bune.

FOTO: Sebastian Marcovici [nggallery id=214]

Inaugurare şi la „Terezianum”

Vineri a avut loc şi inaugurarea corpului de clădire la Colegiul „Terezianum”. Lucrările de construire a celor două noi corpuri de clădire la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” au fost finalizate, recepţia lucrărilor având loc în data de 27 mai. Lucrările de construcţie propriu-zise au fost finanţate cu fonduri de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei şi Învăţământului, prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii Şcolare. Municipalitatea a asigurat introducerea reţelelor de utilităţi în cele două aripi de clădire, pentru aceasta fiind alocaţi din bugetul local 180.000 de lei pentru Colegiul Gheorghe Lazăr şi 170.000 de lei pentru Terezianum.

[kaltura-widget wid=”ozoqtjqbeg” width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu