aerport-2Pompierii de la ISU Sibiu şi cei de la aeroport au intervenit în cadrul unui exerciţiu pentru a stinge un incendiu la un motor al unui avion ce mergea de la Bucureşti spre Berlin. Exerciţiul a mai inclus şi intervenţia la un incendiu la Vamă şi un accident pe DN 1.


Exerciţiul făcut de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a presupus intervenţia la stingerea unui incendiu la o cursă care asigură transportul pasagerilor pe ruta Bucureşti – Berlin şi care a decolat de pe aeroportul Bucureşti la ora 09.20. Primii care au intervenit la incendiu au fost cei de la aerportul Sibiu, la orta 9.24, aceştia acţionând cu două maşini de stingere a incendiilor şi cu o salvare din dotarea proprie. După aproximativ 7 minute de la alertarea celor de la ISU, pe pista aeroportului au ajuns şi cele 7 autoutilitate şi maşinile de descarcerare şi intervenţie de la SMURD. „La acest exerciţiu au participat toate maşinile din dotare. Exerciţiul a prevăzut intervenţia echipajelor inspectoratului pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la motorul dreapta al aeronavei” as explicat Diana Lazăr, de la ISU Sibiu. Şi conducerea aeroportului a fost mulţumită de cum a decurs intervenţia. „În opinia noastră a fost un exerciţiu reuşit. Vrem ca în viitor să facem o astfel de aplicaţie, dar care să nu fie anunţată din timp” a explicat şi Augustin Sava, director la Aeroportul Sibiu.

[nggallery id=212]

Simulare şi la Vamă

La exerciţiul de joi dimineaţă au participat aproximativ 40 de persoane de la ISU Sibiu. Exerciţiul a continuat apoi cu acordarea primului ajutor medical de urgenţă unor persoane intoxicate cu fum, în urma izbucnirii unui incendiu într-un birou din incinta Vămii Sibiu şi cu intervenţia echipajelor inspectoratului în cazul producerii unui accident de circulaţie, pe DN 1.

[kaltura-widget wid=”hxsr0nao7k” width=”400″ height=”365″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu