img_6986Pompierii se antrenează joi, pe Aeroportul  Sibiu, pentru un posibil incendiu la motorul unui avion după care vor evacua din Vama Sibiu persoanele care s-au intoxicat cu fum într-un alt incendiu ipotetic.  Pe lîângă cele două situaţii, oamenii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor ţine sub control şi o explozie iminentă a unei cisterne, in urma unui accident de circulaţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu organizează joi, un exerciţiu tactic la Aeroportul Internaţional Sibiu, fiind puse pe hârtie trei scenarii:
Cursa care asigură transportul pasagerilor pe ruta Bucureşti – Berlin a decolat de pe aeroportul Bucureşti la ora 09:20. Pe timpul zborului echipajul aeronavei a anunţat incendiul la motorul drept şi a solicitat organelor de trafic aerian Sibiu, (fiind în zona din apropierea Aeroportului Internaţional Sibiu) asigurarea aterizării de urgenţă.
Exerciţiul prevede intervenţia în trei situaţii tactice. Prima situaţie tactică presupune intervenţia echipajelor inspectoratului pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la motorul dreapta al aeronavei.
A doua situaţie prevăzută în programul aplicaţiei necesită intervenţia pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă unor persoane intoxicate cu fum, în urma izbucnirii unui incendiu într-un birou din incinta Vămii Sibiu. Incendiul a izbucnit datorită nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, prin aruncarea în coşul de gunoi a unei scrumiere.
Cea de-a treia situaţie tactică urmăreşte intervenţia echipajelor inspectoratului în cazul producerii unui accident de circulaţie, pe DN 1, în apropierea Vămii Sibiu. În accident au fost implicate un autoturism şi o autocisternă încărcată cu benzină; două persoane au rămas încarcerate în interiorul autoturismului, iar posibilitatea producerii unei explozii este iminentă.

Ultima oră