teodor-fartoneaLiderul Sindicatului Invăţământului Preuniversitar Sibiu a ieşit la rampă miercuri, cu acuzaţii la adresa fostei conduceri a Inspectoratului Şcolar care ar fi implicată într-un dosar penal al DNA Alba.

Dosarul penal există şi vizează mai multe licitaţii făcute în cadrul unul proiect Phare, derulat în 2004, rpin care au fost făcute unele achiziţii şi lucrări la două şcoli din judeţ. Cercetate sunt ănsp firmele care au participat şi au cîştigat licitaţia, şi ai căror administratori ar fi făcut declaraţii false pe proprie răspundere, că nu au datorii la buget iar echipa de proiect de la Inspectoratul Scolar Judeţean are calitatea de martor.

Pe de altă parte, Ministerul Finanţelor impută ISJ Sibiu peste 60.000 de euro, valoarea contractelor incheiate în urma celor două licitaţii suspecte, deşi lucrările sunt executate şi recepţionate.

Fostul inpector scolar general, Christine Manta Klemens spune deschis că din punctul ei de vedere, este vorba de o eroare în cazul deciziei Ministerului Economiei şi Finanţelor , iar în ceea ce priveşte dosarul penal, lucrurile trebuie lămurite de justiţie.

Vom reveni cu amănunte despre întregul scandal.

Ultima oră

Comentariul meu