mani-gyenesStartul celei de a şasea ediţii a celui mai dificil raliu hard enduro al lumii, Red Bull Romaniacs se dă în 15 august în centru Sibiului. Dani Oţil de la Antena 1 concurează şi el la concursul din acest an.

Cu sesiunea de înscrieri încă deschisă până la mijlocul lunii viitoare, ediţia din acest an este deja un eveniment de anvergura internatională, până pe 20 mai fiind confirmaţi rideri din 30 de ţări. Red Bull Romaniacs va avea la start, printre alţii, piloţi din Marea Britanie, SUA, Canada, Brazilia, Chile, Andora, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Franţa, Germania, Ungaria, Austria, Polonia, Slovacia, Olanda, Danemarca, Irlanda, Norvegia, Islanda, Belgia, Elveţia, Suedia, Slovenia, Cehia, Lituania, Macedonia, Grecia, Spania şi România. La clasa “Profi”, în 2009, atenţia ne va fi îndreptată către revenirea lui Cyril Despres (Franţa)- triplu câştigător al Red Bull Romaniacs şi dublu câştigător al Dakar-ului – şi către duelul dintre Chris Birch (Noua Zeelandă) şi Graham Jarvis (Marea Britanie). În timp ce la clasa “Experţi Single”, unul din favoriţi este românul Mani Gyenes, dublu câştigător al Red Bull Romaniacs clasa “Experţi Echipe şi medaliat cu argint la ediţia din 2007 a Internaţional Six Days Enduro.Clasa Hobby va fi şi ea în atenţia publicului în competiţia acestei categorii fiind înscrisă şi echipa TipTil formată din Dani Oţil şi Cristian Nagy.

Declaraţie Martin Freinademetz (organizator Red Bull Romaniacs):

“Comparativ cu ediţia din 2008, Red Bull Romaniacs 2009 nu va fi cu mult mai greu pentru că anul trecut le-am oferit riderilor o cursă care a confirmat că in România se desfăşoară cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Aşa cum v-am obişnuit, Red Bull Romaniacs va debuta cu un Prolog care se va desfăşura pe 15 august, începând cu ora 13:00, în centrul Sibiului, în imediata vecinatate a centrului istoric. Urmează duminică, 16 august prima zi în munţi, publicul putând să vadă porţiuni spectaculoase din traseu dacă vor ajunge în locurile special amenajate din apropierea drumului de acces către Păltiniş. Pe 17 august, vom pleca din zona Sibiu pentru a ajunge la Petroşani, urmând ca raliul să revină în Sibiu pe 18 august. Finalul competiţiei din acest an va fi însă pe 19 august în Sibiu, după ce rideri vor termina de parcurs şi ultima parte din traseul celei de a şasea ediţii a Red Bull Romaniacs”

Program Red Bull Romaniacs 2009

Start: 15 august – Prolog in centrul Sibiului  – ora 13:00

16 august – Prima zi in munti

17 august – etapa Sibiu  – Petrosani

18 august – etapa Petrosani – Sibiu

19 august –  ultima etapa si finisul oficial al raliului

Ultima oră

Comentariul meu