Biblioteca Centrală Universitară a fost inaugurată oficial marţi, odată cu aniversarea celor 19 ani de existenţă ai universităţii sibiene, deşi funcţionează de la sfârşitul anului trecut.

La eveniment au participat politicieni, oameni de afaceri sibieni, dar şi profesori şi studenţi ai universităţii. După o rugăciune rostită de ÎPS Laurenţiu Streza şi tăierea panglicii, rectorul universităţii i-a invitat pe cei prezenţi la un tur al bibliotecii. „Deşi suntem într-o perioadă dificilă, ne bucurăm că am putut realiza mai multe investiţii din bugetul propriu. Astfel, după Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul de Cercetare de la Păltiniş şi Centrul de Reuniune Academică de pe strada Banatului, suntem mândri că inaugurăm astăzi una dintre cele mai moderne biblioteci din ţară, care va sta la dispoziţia studenţilor din cadrul celor 11 facultăţi ale universităţii noastre”, a spus Constantin Oprean, rectorul ULBS.
Inaugurarea a fost urmată de o serie de prezentări având ca temă „Biblioteca digitală în secolul XXI”.[nggallery id=182]

Dotări

[kaltura-widget wid=”b42zey2vao” width=”300″ height=”282″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ align=”left” /]

Structurată pe patru nivele şi o mansardă, noua bibliotecă dispune de peste 600.000 unităţi documentare, acces liber la baze de date bibliografice, săli cu acces liber la raft, 400 locuri pentru studiu prevăzute cu echipamente de conectare la Internet şi de tip Wireless, calculatoare, scanere, imprimante şi multifuncţionale repartizate pe fiecare nivel. Potrivit reprezentanţilor ULBS, biblioteca dispune de cele mai noi sisteme de securitate şi de supraveghere, unele dintre ele implementate pentru prima dată în România. Investiţia este întregită de o sală care va fi destinată şedinţelor Senatului ULBS şi de o Aulă care dispune de 250 de locuri, în care se vor desfăşura cele mai importante evenimente din cadrul universităţii.

Accesul la bibliotecă se face prin curtea Facultăţii de Medicină, aflată pe Str. Independenţei, nr. 4.

Ultima oră

Comentariul meu