csu-fansAsociaţia „Al 6-lea jucător” a decis suspendarea oricărei forme de promovare a baschetului, în semn de protest faţă de jocurile murdare care au ajuns să controleze sportul românesc.

Asociaţia „Al 6-lea Jucător” a trimis marţi un comunicat oficial prin care anulează orice acţiune prin care se promovează baschetul. Această hotărâre a fost luată în urma deciziilor greşite de arbitraj care au influenţat rezultatul meciului 4 din semifinala dintre CSU Sibiu şi Asesoft Ploieşti, meci care a avut loc duminică în Sala Transilvania, dar şi în urma unor declaraţii mincinoase ale oficialilor echipei ploieştene

Iată ce decizii a luat Asociaţia „Al 6-lea jucător”:

1. Se anulează desfăşurarea tentativei de record mondial care urma să adune, în 13 iunie, la Sibiu, peste 1.000 de participanţi într-un singur meci de baschet;
2. Revista CSU Fans Magazin, prima revistă din România dedicată exclusiv baschetului, îşi suspendă apariţia pe termen nelimitat (inclusiv pentru sezonul viitor);
3. Promovarea Baschetului în Şcoli, cea mai longevivă şi constantă acţiune de promovare a baschetului printre copii, care a familiarizat sute de elevi din şcolile sibiene cu regulile baschetului, în compania jucătorilor profesionişti ai CSU Sibiu, se suspendă pe o perioadă nedeterminată.

Totodată Asociaţia se disociază de Federaţia Română de Baschet, care tolerează practici în contradicţie cu spiritul jocului şi al sportivităţii. Rezultatul meciului de duminică dintre CSU Atlassib Sibiu şi Asesoft Ploieşti a fost evident viciat de decizii de arbitraj în evidentă contradicţie cu regulamentul internaţional de baschet. „Menţionăm că este a treia oară consecutiv când în campionatul românesc, Asesoft beneficiază de decizii favorabile ale arbitrilor, în faze finale ale competiţiei. În sezonul 2006-2007, la disputarea finalei cu BCMUS Piteşti, piteştenii au solicitat arbitraj internaţional, iar în finala campionatului din sezonul precedent, echipa „U Mobitelco Cluj” a fost împiedicată să acceadă la titlu, tot în favoarea echipei Asesoft Ploieşti. „U” Cluj s-a retras din Cupa României, din acelaşi motiv.

Despre acuzele Ploieştiului
De asemenea, Asociaţia „Al 6-lea jucător” nu doreşte să se asocieze cu structuri care tolerează lipsa de fair play. Declaraţiile tendenţioase venite din partea oficialilor ploieşteni, care au acuzat că au fost bruscaţi de publicul sibian, pot fi foarte uşor demontate cu ajutorul filmărilor de la faţa locului. Nu au existat niciun fel de instigări din partea publicului sibian. Preşedintele Asesoft Ploieşti, Sebastian Ghiţă, a purtat o discuţie civilizată cu suporterii sibieni, la ieşirea din Sala Transilvania, fără a fi bruscat şi există filmări care să dovedească acest lucru.

Despre incidentele de la finalul meciului patru
În Sala Transilvania sau la ieşirea din Sală nu au avut loc niciun fel de violenţe la adresa membrilor echipei din Ploieşti, singurele răbufniri ale publicului consumându-se la finalul meciului, prin aruncarea de reviste şi pahare de plastic în direcţia arbitrilor partidei, după repetate decizii greşite care au decis rezultatul acestui meci. Nimeni dintre suporterii sau oficialii ploieşteni nu a avut de suferit, suporterii au ieşit fără probleme, iar autocarul nu a fost atacat/vandalizat, ba chiar a fost aplaudat de mulţi sibieni. Orice afirmaţie contrară acestei realităţi este o minciună ordinară şi solicităm probe în acest sens.

„Somaţie” către Federaţie
Solicităm Federaţiei Române de Baschet să ia măsuri urgente şi radicale pentru curăţarea acestui sport de cei care viciază rezultatele meciurilor. Prin aceasta, nu ne referim doar la arbitrii ci şi la cei care le solicită să arbitreze în favoarea unei echipe. De asemenea, având în vedere repetarea aceluiaşi scenariu în fiecare an, credem că furtul nesancţionat de la acest meci şi de la scandalurile precedente (care au un numitor comun, Asesoft Ploieşti) ar trebui sa fie urmate de demisii din Federaţia Română de Baschet, ale celor care se simt depăşiti de situaţie şi care nu au curajul sau  nu vor să ia masuri radicale care să ducă la o desfăşurare normală a competiţiilor baschetbalistice. Aceşti oameni ar trebui înlocuiţi cu persoane ce pot sa readucă spiritul de fair-play în sălile de baschet, departe de jocurile de culise.

SEMNEAZĂ

Asociaţia „Al 6-lea Jucător”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Am stat in sala pe rindu 2 in spatele celor de la Ploiesti.
    Spectatorii veniti de la Ploiesti si asezati de organizatori pe rindu 1 la fiecare gresea
    la a arbitrilor din sfertu 4 se intoarceau spre noi si isi faceau cruce, mirundu-se de ce
    se intimpla.
    La final ne-au aplaudat.
    Noi avean ce aveam doar cu arbitrii.
    Cred ca daca nu respectam asa de mult acest sport, cu orice risc, in ultimele 5 se
    cunde saream pe parchet si…………………….. va spun sigur ca arbitrii nu mai ajungeau la vestiare.
    In ceea ce priveste Asociatia al 6-lea jucator, ideea acestora mi se pare extraordina
    ra
    Sa dune TOCANA 1000 insi sa nedem de unde.