catrina
Christine Manta Klemens şi-a apreciat activitatea şi i-a lăsat locul lui Constantin Catrina, în prezenţa reprezentantului guvernului, prefectul Trihenea

Constantin Catrina a revinit la Inspectoratul Şcolar Judeţean după cinci ani şi a înlocuit-o pe Christine Manta-Klemens, cunoscută printre jurnalişti ca “inspectorul şedinţă”, pentru că de câte ori era sunată cu o întrebare incomodă, se scuza că este într-o şedinţă importantă.

Dealtfel, la preluarea ştafetei, Constantin Catrina şi-a întâmpinat colegii cu mesajul “Bine v-am regăsit!”

Ordinul de numire de la Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei a ajuns la Sibiu vineri după amiază, iar învestirea oficială a avut loc luni loc azi la ora 14.00.

“Da, este adevărat că am primit confirmarea de vineri. Învestirea oficială va avea loc însă astăzi, de la ora 14.00, la sediul Inspectoratului. Asta în cazul în care doamna Ecaterina Andronescu nu confirmă prezenţa la Sibiu mâine, ceea ce ar duce la amânarea acestui proces”, ne-a spus Constantin Catrina, luni dimineaţă.

Constantin Catrina  va ocupa funcţia cel puţin până la organizarea concursului pentru acest post, care se va desfăşura până la sfârşitul anului şcolar.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, ai Prefecturii şi Consiliului Judeşean, reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ, dar şi majoritatea directorilor de licee din Sibiu.
Manta Klemens e mulţumită de ea

La sfârşit de mandat, Christine Manta-Klemens şi-a catalogat activitatea în fruntea Inspectoratului drept mulţumitoare, considerând că a dat ce a putut mai bine cât timp a ocupat această funcţie. La preluarea ştafetei, Constantin Catrina şi-a întâmpinat colegii cu mesajul “Bine v-am regăsit!” şi a punctat principalele puncte pe care se va axa activitatea sa.

Catrina vrea să redea demnitatea învăţământului sibian

“Poate nu mai am entuziasmul de acum 20 de ani, dar experienţa câştigată şi încrederea de care mă bucur în rândul colegilor m-a determinat să revin. Mă voi axa în principal pe două lucruri importante: redarea demnităţii învăţământului sibian şi stabilirea unei comunicări reale între conducerea Inspectoratului, consiliile locale şi federaţiile sindicale. Despre fosta conducere nu pot să spun că nu a condus bine, dar este loc şi de mai bine în învăţământul sibian”, a spus noul inspector general. Festivitatea s-a încheiat cu îmbrăţişări, felicitări şi multe cupe de şampanie.

Catrina a mai fost inspector şcolar general în perioada 2000-2004, ulterior ocupând funcţia de director general al Colegiului Naţional “Octavian Goga”.

Ultima oră

Comentariul meu