Ora de Sibiu a transmis LIVE TEXT şi FOTO al patrulea meci din play off dintre CSU sibiu şi Asesoft Ploieşti. Sibienii au condus până la mijlocul sfertului IV, dar au pierdut pe fondul unor decizii discutabile de arbitraj.

DECLARAŢII:

Peter Schomers, CSU Sibiu:

“Arbitrii au înclinat balanţa. E greu să câştigi când eşţi furat aşa. E ca şi cum ne-am fi lovit mereu de un perete. Într-un meci aşa de strâns ne aşteptam ca măcar să fim îndreptăţiţi şi nu furaţi aşa. E greu să câştigi în aceste condiţii. Poate nici noi nu am pus presiunea la care mă aşteptam pe Ploieşti. Şi faultul tehnic primit de Mircea Vulc nu a fost în avantajul nostru. Asta e clar, dar nu acolo s-a pierdut meciul. Din păcate meciul s-a rupt şi când Brown a ratat cele două libere. Urmează meciul cinci şi ne aşteptăm la un meci care va fi extrem de greu de câştigat. Nu e imposibil, dar repet, avem şanse mici să câştigăm”.


Alexandru Iacobescu, Asesoft Ploieşti:

„Nu e treaba mea să comentez arbitrajul. Să ne concentrăm asupra jocului. E o echipă atipică Sibiul, bine făcută de antrenorul de la Sibiu. Orice e posibil şi la noi acasă. E posibil să pierdem şi meciul cinci, dar nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Am desluşit jocul pe care îl face Sibiul şi de asta am învins. A fost un arbitraj care a fluierat toate faulturile. Sibiul are o bancă mai scurtă şi noi avem o bancă mai lungă. Astăzi diferenţa a făcut-o banca, nu arbitrii. Meciul cu Sibiul este adevărata finală pentru noi. Îmi plac Matthews şi Scott de la Sibiu şi ar avea loc la Ploieşti. Fanii lui CSU pot să vină liniştit la Sibiu. Le garantăm securitatea totală. Ne respectăm blazonul”


Sebastian Ghiţă, patron Asesoft Ploieşti ” Din păcate arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul meciului şi recunosc că  a fost pro Ploieşti. Nu ne place nici nouă să fim înjuraţi de peste 200o de oameni din cauza unui arbitraj slab, iar principala vinovata este Carmen Tocală, preşedinta FRB pentru că în loc să desemneze arbitri prin tragere la soţi nişte arbitri pe care numai ea i-a vrut iar apoi a fugit în germania şi nu i-a mai păsat. Îmi pare rău de fanii Sibiului, dar ăsta este baschetul.

[kaltura-widget wid=”yy1mrj6hw8″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]



Urmăriţi mai jos meciul minut cu minut.

[kaltura-widget wid=”j9o797jv8o” width=”300″ height=”282″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ align=”left” /]18:48 Bună Ziua. Sala Transilvania este arhiplină cu 12 minute înaintea începerii partidei. Atmosfera este destul de încărcată. Pentru a mai creea câteva locuri în plus organizatorii, de la CSU Sibiu au mai amplasat circa 300 de scaune în spatele celor două panouri. Galeria lui CSU este în formă maximă. Fanii au adus o instalaţie specială de sunet pentru a face un vacarm de nedescris în sală. Ploieştiul a venit cu o galerie de 60 de persoane. Cu câteva momente mai devreme, fostul prefect Ilie Mitea a fost împins la propriu de finanţatorul lui Asesoft, Sebastian Ghiţă, care l-a şi înjurat. Mitea a mers la Ghiţă pentru a îi cere explicaţii pentru că acesta a dispus jandarmilor la meciul de la Ploieşti de miercurea trecută să îl dea afară din sală.

Iată cele două formaţii:
CSU Sibiu:
4.Matthews, 5.Jhonson, 6. Ban, 7.Brown, 8.Harrison, 10.Dohi, 11.Calotă, 12.Scott, 13.Andruş, 14.Codin, 15.Crăciun, 21.Kabengele.
Antrenor Peter Schomers

Asesoft:
5.Osmocovic, 7.Krauser, 8.Hargrove, 10.Burlacu, 11.Cepulis, 12.Ararau, 14.Căruţaşu, 15.Griffith, 21.Dogaru, 22.Dodoc, 23.Jones. 44.Curtis.
[kaltura-widget wid=”ffsak7z7h3″ width=”300″ height=”282″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ align=”left” /]De menţionat că la panoul din spatele Sălii Transilvania s-au strâns deja 20-30 de fani ai lui CSU care nu au mai apucat să prindă bilete de intrare la meci.

19:01:37 Începutul partidei va întârzia câteva minute pentru că locul unde trebuie să fie comentatorii canalului Telesport abia acum se amenajează şi partida nu poate fi transmisă fără aceştia.

19:03:01 Pe de altă parte în dreptul băncii de rezerve a Asesoft-ului au avut loc câteva incidente. Patronul Asesoft, Sebastian Ghiţă a fost luat la înjurături de câţiva fani şi acesta s-a întors către ei şi a ripostat încingând spiritele. Directorul executiv al lui CSU Sibiu, Mircea Vulc a mers personal să calmeze spiritele.

19:03:42 În acest moment se prezintă cele două echipe. Sala huiduie şi fluieră la prezentare echipei ploieştene
Fanii lui CSU le-au aruncat câteva suluri de hârtie igenică către jucătorii lui ploieşteni.

19:06:00 Toată sala cântă imnul. Atmosfera este de nedescris.

19:08:09 Mai este 1 minut şi începe meciul.


SFERTUL I

La CSu intră în primul 5. Matthews. Brown, Kabengele, Scott, Johnson.

MINUTUL 1 Se întârzie începerea partidei. Acum s-a stricat panoul de comandă al tabelei electronice
Un lucru interesant. Galeria lui CSU s-a împărţit în două părţi. O parte este la tribuna A şi o parte la tribuna B
Sibiul are primul atac. Brown înscrie 3 puncte. Matthews recuperează. Sibiul are atacul.

Matthews face fault în atac. Ploieştiul aare posesie. Matthews recuperează. Brown ratează de 3 puncte.

MINUTUL 2 Cepulis înscrie din stânga 3 puncte. Scor 3-3. Scott primeşte bine de la Kabengele şţi înscrie 2 puncte. Kabengele face fault la Hargrove. Krauser înscrie 3 puncte. Căruţaşu face fault la Matthews. Sibiul are timp nou de atac.

MINUTUL 3 Scott pătrunde excelent pe stânga şi înscrie 2 puncte
Scor 7-6. Matthews face deja a doua greşeală personală.
Căruţaşu face fault în atac. Sibiul are posesie. La Asesoft intră Burlacu. Kabegele aruncă slab, dar Matthews este faultat pe recuperare şi are 2 libere. O înscrie pe prima. O înscrie şi pe a doua. Scor  9-6

MINUTUL 4 Johnson sare şi recueprează pe aruncarea lui Hargrove. Apoi scott este faultat de Burlacu şi are 2 libere. Scott înscrie prima aruncare. Americanul o înscrie şi pe a doua. Scor 11-6. Krauser înscrie 3 puncte.

MINUTUL 5 Johnson aruncă slab. Ploieştiul recuperează. Griffith face fault în atac la Scott. Sibiul porneşte din nou spre coşul advers. Scott are 2 libere. O înscrie pe prima. O înscrie şi pe a doua. Scor 13-9.

Johnson e aproape de recueperare. Scapă mingea afară.

MINUTUL 6 Hargrove nu este atent şi scapă şi el balonul afară. Kabengele ratează de 3 puncte. Hargrove înscrie 2 puncte. Johnson ratează. Hargrove îşi arată clasa. Pătrunde pe stânga şi scoate coş şi fault.
Ploieşteanul înscrie şi aruncarea liberă. Scor 17-17.
MINUTUL 7 Scott ratează, dar apoi Hargrove nu recepţionează bine o pasă şi scapă mingea afară. Sibiul aare atacul
Iese Kabengele şi intră Calotă. Calotă aruncă slab şi Ploieştiul are posesie.

MINUTUL 8 Harrison stă drept, dar arbitrul Bănică arată incredibil că a făcut fault la Burlacu. Acesta are 2 libere.
Brown aruncă bine şi înscrie ambele libere. Scor 19-18 Matthews recuperează în faţa lui Cepulis, care apoi îl faultează. Este time-out Ploieşti.

MINUTUL 9 Burlacu face fault la Brown. Sibiul are 2 libere. Matthews recueperează în faţa lui Cepulis, care apoi îl faultează.  Este time-out Ploieşti. Se reia meciul. Matthews are de executat 2 libere.
Înscrie prima aruncare. O ratează pe a doua. scor 20-18. Burlacu ratează. Brown recuperează.
Harrison înscrie 2 puncte. Scor 22-18. Burlacu aruncă frumos de 3 puncte.
MINUTUL 10 Harrison înscrie din 0 grade 2 puncte. Scott recuperează pe aruncarea lui Hargrove
Scott înschide tabela sfertului 1 cu un coş de 2 puncte. Scor 26-21.

SFERTUL II

MINUTUL 11 Ploieştiul are atacul.  Burlacu e de neoprit. Înscrie 2 puncte. Krauser face fault. Sibiul are timp nou de atac. Scott scapă mingea, apoi Calotă face fault la Jones, care are 2 libere. Jones ratează prima aruncare
O ratează şi pe a doua, dar Krauser recuperează şi pasează la Hargrove care înscrie 2 puncte. Matthews înscrie chinuit 2 puncte.

MINUTUL 12 Curtis înscrie de pe dreapta 2 puncte. Scott ratează din nou. Jones înscrie 3 puncte
Scor 28-30. La CSU intră Crăciun şi iese Scott. Calotă aruncă o pasă aiurea.

MINUTUL 13 Calotă joacă slab şi este schimbat cu Johnson. Johnson face fault la Hargorve care are 2 libere.
Hargove ratează prima aruncare. O ratează şi pe a doua. Hargrove face fault la Brown. Sibiul are 2 libere.

Brown înscrie prima aruncare. Americanul o înscrie şi pe a doua. Scor 30-30. Matthews recuperează pe aruncarea lui Osmokovic. Johnson înscrie 2 puncte.

MINUTUL 14 Capac excelent al lui Matthews la Curtis.  Crăciun face fault la Hargrove. Ploieştiul are 2 libere.
Hargrove înscrie prima aruncare. O înscrie şi pe a doua. 32-32

Osmocovic face fault pe aruncare la Johnson. Sibiul are 2 libere. Johnson transformă prima aruncare. O ratează pe a doua. 33-32. Burlacu scapă mingea afară. Crăciun ratează de 3 puncte.

MINUTUL 15 Matthews recuperează. Sibiul e în atac. Johnson combină letal cu Harrison care înscrie de sus.
Scor 35-32. Crăciun e nervos. Face fault la Curtis. Are deja 2 greşeli personale
Griffith intră în locul lui Curtis. Crăciun a făcut fault la Burlacu. Acesta are 2 libere, dar înscrie doar una.
Johnson aruncă slab de 2 puncte şi ratează.

MINUTUL 16 Matthews recuperează, iar apoi tot el înscrie de sus. 37-33. Hargrove ratează de 3 puncte, iar apoi Krauser face fault evident la Matthews care are 2 libere.

Matthews aruncă bine şi înscrie prima aruncare. O ratează pe a doua. Scor 38-33.

MINUTUL 17 Crăciun face fault la Hargrove care are 2 libere. La Asesoft iese Griffith şi intră Căruţaşu. Hargrove aruncă bine la prima aruncare. Americanul o ratează pe a doua.
38-34. Brown ratează de 3 puncte.

MINUTUL 18 Osmocovic aruncă o minge aiurea şi Sibiul are posesie şi atac.  Matthews ratează de sub panou, iar apoi incredibil Jones dă cu mingea în panou singur, singurel.

MINUTUL 19 Matthews este faultat de Căruţaşu.Sibiul are 2 libere. Matthews aruncă bine şi înscrie ambele aruncări. 40-34. Sibiul recuperează. Trebuie spus că ploieştenii joacă slab. Căruțaşu şi Cepulis, cei care ar trebui să facă diferenţa, joacă execrabil. Este time-out Asesoft.Se reia meciul. Sibiul e în atac. Harrison pasează direct în mâna lui Hargrove care înscrie.

MINUTUL 20 Brown înscrie 3 puncte din 0 grade. 43-36. Griffith înscrie 2 puncte, iar apoi Johnson închide tabela la pauză cu un coş de 2 puncte în ultima secundă. Scor 45-38.Revenim după pauză.[nggallery id=180]

SFERTUL III

MINUTUL 21 Atmosfera este INCENDIARA. Fani fac adevărat spectacol. Niciodată nu s-a mai văzut aşa ceva la Sibiu
Se măsoară din nou înălţimea panourilor. Totul pare a fi în regulă. Uul din panouri necesită mici reglaje.

Ploieştiul cere din nou măsurarea înălţimii panourilor din Sala Transilvania.

Se reia meciul. Ploieştiul are primul atac. Griffith îl evită bine pe Scott şi înscrie 2 puncte. Kabengele ratează de 3 puncte. Tot el face apoi fault la Krauser care are 2 libere. Krauser ratează prima aruncare. O ratează şi pe a doua. Sibiul are atac.

MINUTUL 22 Matthews face fault în atac. are deja 3 greşeli. Burlacu înscrie cu toată opoziţia lui Matthews. Scor 45-42. Brown înscrie excelent 3 puncte. Scor 48-42. Cepulis răspunde şi el cu un coş de 3 puncte.

MINUTUL 23 Brown înscrie de lângă Burlacu 3 puncte. Scor 51-45. Scott recuperează. Apoi Brown şi Johnson ratează de 3 puncte.

MINUTUL 24 Griffith recueprează pe ratarea lui Burlacu şi înscrie 2 puncte. Scor 51-47.
Kabengele înscrie de sub panou. Griffith înscrie norocos 2 puncte. Matthews scapă mingea din mână
Iese Kabengele şi intră Crăciun.

MINUTUL 25 Crăciun face fault în opinia arbitrilor. Ploieştiul are timp nou de atac.
“Bâtă” are 3 greşeli. Krauser vede o breşă şi înscrie coş şi fault. Are o liberă. Crăciun are 4 greşeli. Krauser ratează libera. Scor 53-51. Griffith face un fault mai tare la Matthews. Sibiul are 2 libere. Matthews înscrie prima aruncare. O ratează pe a doua. Scor 54-51. Burlacu înscrie 2 puncte de lângă Crăciun.

MINUTUL 26 Crăciun îl evită pe Hargrove şi înscrie de sub panou.
Scor 56-53. Johnson recuperează. Tot el ratează incredibil. Johnson recuperează din nou. Krauser face fault la Johnson. Sibiul are timp nou de atac. Sibiul nu apucă să arunce la coş în cele 24 de secunde de atac şi mingea revine Ploieştiului.

MINUTUL 27 Brown face fault la Girffith. Acesta are 2 libere. O înscrie pe prima. O înscrie şi pe a doua
La CSU ies Browen şi Crăciun. Intră Harrison şi Calotă. Au ieşit jucătorii care au 4 greşeli personale.

MINUTUL 28 Calotă face “paşi”. Sibiul cere time-out.  Se reia meciul.  Hargrove ratează de 3 puncte. Matthews înscrie 2 puncte. Scor 58-55. Hargrove evită 2 sibieni şi înscrie 2 puncte.

MINUTUL 29 Calotă pasează slab. Ploieştiul e în atac. Calotă face fault la Krauser. Acesta are 2 libere. Krauser înscrie prima aruncare. O înscrie şi pe a doua. Scor 58-59. Johnson înscrie foarte frumos 3 puncte.

MINUTUL 30 Calotă face fault la Krauser care are 2 libere. Calotă are şi el 4 greşeli
Krauser înscrie prima aruncare. Ploieşteanul o marchează şi pe a doua. Scor 61-61. Griffith îl faultează evident pe Matthews. Sibiul are timp nou de atac.  Matthews se înalţă şi arată că ştie să dea şi de 3 puncte. Sfertul 3 se termină 64-61 pentru Sibiu.

SFERTUL IV

MINUTUL 31 Sibiul are atacul. Matthews înscrie din întoarcere. Scor 66-61. Cepulis îl ameţeşte pe Matthews şi înscrie 3 puncte. Scor 66-64.  Scott înscrie 2 puncte din 0 grade.

MINUTUL 32 Curtis face “paşi”. sibiul are posesie. Harrison ratează.  Apoi Curtis înscrie 2 puncte. Scor 68-66. Jones face fault la Johnson. Sibiul are timp nou de atac, dar Matthews ratează de 3 puncte.

MINUTUL 33 Scott recueprează, dar pasază prost şi Burlacu înscrie 2 puncte pentru Asesoft. 68-68
Johnson pune excelent mingea în coş. Scor 70-68. Scott recuperează şi Kabengele nu ratează ţinta. 72-68. Scott face fault. Ploieştiul are timp nou de atac. Jones marchează 2 puncte.

MINUTUL 34 Combinaţie Johnson – Harrison. Ultimul înscrie 2 puncte. 74-70. Intră Căruţaşu şi iese Curtis la Ploieşti. Burlacu este faultat de Scott.  Ploieştiul are 2 libere. Burlacu înscrie ambele aruncări. Scor 74-72.

Cepulis nu îl poate opri pe Matthews decât prin fault. Sibiul are 2 libere. Matthews înscrie prima aruncare. Americanul o ratează pe a doua. Scor 75-72.

MINUTUL 35 Scott face fault la Burlacu şi are 4 greşeli personale. Burlacu are 2 libere.  Ploieşteanul ratează prima aruncare. Burlacu o ratează şi pe a doua.  Johnson ratează, iar pe contraatac Cepulis înscrie 2 puncte.

MINUTUL 36 Matthews face fault în atac. Schomers cere time-out. Inca 4 minute.Se reia meciul.

Scott recuperează incredibil şi este făultat de Căruţaşu. Sibiul are atac.  Johnson scapă mingea
Ploieştiul are atacul.

MINUTUL 37 Johnson este sancţionat cu fault la Burlacu.  Burlacu are 2 libere. O înscrie pe prima. O înscrie şi pe a doua. 75-76. Căruţaşu e penibil. Tot el face fault şi tot el cade jos. Are 5 greşeli şi este eliminat. Şi Matthews este sancţionat cu fault şi este eliminat pentru 5 greşeli personale. Mai mult Ploieştiul primeşte şi posesie de balon. FURT pe faţă de la arbitrul Bănică. Decizie schimbata. Sibiul are 2 libere. Brown le ratează.  Acum are Asesoft două libere.

Aruncă Cepulis şi înscrie din prima aruncare. O înscrie şi pe a doua
Tot ploiestenii au şi mingea. Krauser înscrie 2 puncte. 75-80.

MINUTUL 38 Curtis face fault la Scott. Scott are 2 libere. Americanul înscrie prima aruncare. O ratează pe a doua
76-80. Burlacu scoate coş şi fault. Are o aruncare liberă suplimentară. Sibiul cere time-out. Scorul este 76-82.
Mai sunt 1 minut şi 37 de secunde.  Burlacu înscrie şi aruncarea liberă. Krauser face fault la Johnson. Sibiul are 2 libere. Johnson înscrie prima aruncare. O înscrie şi pe a doua. 78-83. Scott recuperează. Curtis face fault sub panou la Scott. Sibiul are 2 libere.

MINUTUL 40 Scott ratează prima aruncare. O ratează şi pe a doua.
E gata. Meciul patru se termina 78-83. Arbitrii sunt asediati de jucatorii Sibiului. Sibiul merge din nou în infern miercuri la Ploieşti.

[kaltura-widget wid=”nnw5ikp0sg” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

  1. MINUTUL 40 Scott ratează prima aruncare. O ratează şi pe a doua.
    E gata. Meciul patru se termina 78-83. Arbitrii sunt asediati de jucatorii Sibiului. Sibiul merge din nou în infern miercuri la Ploieşti.

    in infern au jucat ei aici, nu noi la ei.. .

  2. da domne’ ca si in fotbal, cand pierde echipa favorita, arbitri sunt de vina, tot timpul arbitrii, daca castigati ati fi zis ca a fost arbitrajul corect :).
    Sa inteleg ca si la Ploiesti cand nu ati stiut ce se intampla cu voi, tot arbitrii au fost de vina! 🙂 (nu uitati 117-67)

  3. este frustrant sa conduci aproape trei sferturi din meci si sa pierzi. pacat, mare pacat pentru atmosfera si pentru spectatori. rusine arbitrilor. toate deciziile la limita au fost luate impotriva noastra. ma intreb daca au iesit vii din sala. intradevar am gresit si noi pe final dar oare iti este usor sa joci atata timp cat arbitrii ii aduc tot timpul pe advesari peste tine? nu prea am sperante pentru ultimul meci dar nu se stie, poate exista o justitie divina.

  4. jucatorii sunt fraieri..cum poate mathews sa poata faca asa ceva in ultimele minute
    arbitrii au fost destul de corecti..nu stiu..nu inteleg..am condus atata timp si pe final…
    parca nu s-a vrut pe final
    ce va fi miercuri?poate o noua umilinta sau un miracol ..numai dumnezeu stie..daca va fi sa p[ierdem preferam sa pierdem de la inceput cu 3-0 nu de la 0-2

  5. rusine pt arbitraj si pentru asesoft.marea campioana .JAF LA DRUMU MARE.echipa ordinara ce sunt.nu sunt in stare sa castige decat numa cu arbitrii.cea mai buna echipa asesoft cu arbitrii. rusine iacobescule.ghita sa nu te puna dreq sa mai ai tupeul sa calci in sala dupa ce ai fact ce ai facut asesoft suteti o rusine a baschetului din romania

  6. Se pare ca totul e pierdut! Pacat! Oricum sper sa lupte pana la sfarsit. Hai CSU!!!