Studenţii de la ULBS au plantat două hectare de teren cu plante energetice, care au ca scop vindecarea pământului. În total au fost revitalizate peste 10 hectare.
Primăria Copşa Mică a realizat vineri o nouă etapă în cadrul Proiectului comun al aministraţiei locale şi Universitatea „Lucian Blaga”, privind reintroducerea în circuitul agricol a terenurilor degradate ca urmare a poluării cu metale grele. Astfel, un număr de 30 studenţi, însoţiţi de cinci cadre didactice, coordonaţi de domnul profesor Horia Barbu s-au deplasat la hotarulcu Miroş situat în extravilanul oraşului Copşa Mică. Acţiunea a constat în plantarea a 2 hectare de pământ cu diverse soiuri de plante energetice cum sunt miscantus, sorg şi porumb siloz. Terenul a fost arat din toamna anului 2008, în primăvara aceasta s-a nivelat prin discuire, după care s-a trecut la plantarea propriu-zisă. Umătoarea fază presupune aplicarea îngrăşămintelor chimice şi va avea loc în cursul săptămânii viitoare.
Acţiunea continuă
Munca celor 30 de studenţi îndrumaţi de cadrele didactice ale ULBS şi reprezentanţii de specialitate ai Primăriei care s-a desfăşurat pe parcursul a două zile a însemnat pentru oraş finalizarea unei noi etape a proiectului „Remedierea şi utilizarea durabilă a solurilor poluate cu metale grele din zona Copşa Mică”, început în 2007. Primarul Tudor Mihalache susţine că terenurile pe un perimetru de 25 de kilometri în jurul oraşului Copşa Mică au fost greu afectate de poluarea industrială.